Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U Osijeku festival Zemlja bez granica

U Osijeku festival Zemlja bez granica Foto: Udruga Breza

U Osijeku je započeo najveći međunarodni obiteljski kontinentalni festival u Hrvatskoj Zemlja bez granica, koji se već 16 godina održava u gradu na Dravi.

Festival koji će trajati će do 3. rujna, ove godine nosi naziv Zemlja za… i okupit će veliki broj umjetnika, performera i kulturno - pedagoških djelatnika iz nekoliko zemalja diljem Europe. Kroz četiri dana festivala će djecu i mlade, građanke i građane svih generacija učiti razne vještine iz područja glazbe, likovnosti, plesa, kreativnih izričaja, glume, sporta, tradicijskih zanata i kuhinja te okupiti više od 4.000 posjetitelja iz zemlje i inozemstva. Goran Bošković iz Udruge Breza je rekao kako će kroz četiri dana trajanja festivala biti održano 40 radionica kroz koje će predstaviti puno zanimljivih i kreativnih stvari.

Osim radionica za sve generacije, planirana su i večernja događanja - koncerti, predstave i umjetničko-zabavni performansi.

Festival se organizira uz potporu Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije i u suradnji s veleposlanstvima nekoliko zemalja, umjetnicima, učiteljima, nastavnicima, profesorima, umirovljenicima, studentima, djecom i mladima.

 

 

Pročitano 493 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI