Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Udruzi udomitelja VSŽ „Zagrljaj” dodijeljena nekretnina na korištenje

Udruzi udomitelja VSŽ „Zagrljaj” dodijeljena nekretnina na korištenje Foto: Jasenka Vrdoljak

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uručio je predsjednici Udruge udomitelja Vukovarsko-srijemske županije „Zagrljaj”, Nataliji Medak, ključeve i Ugovor za korištenje nekretnine u gradskom vlasništvu na adresi Padobranska 2, Vukovar.

Riječ je o nekretnini koju će Udruga koristiti za potrebe svoga djelovanja, te u svrhu brige i podizanja kvalitete života udomljene djece. Riječ je o kući s okućnicom ukupne površine 207 m2 i za čiju je adaptaciju i opremanje Grad izdvojio 56 tisuća kuna.

- Jedan od glavnih motiva za davanje kuće na korištenje, a vođeni zamolbom članova udruge je omogućavanje susreta djece sa svojim biološkim roditeljima u okruženju koje je neutralno te kako bi se ostvarila prava djece i roditelja, ali i kako bi se ostvarile ostale komponente iz aspekta sigurnosti i slično - izjavio je gradonačelnik Penava. Izrazio je nadu kako će objekt biti na korist svim članovima udruge, djeci i roditeljima.

Udruga udomitelja naše županije djeluje 13 godina, broji 19 udomiteljskih obitelji koje skrbe 45 djece. Do sada nisu imali svoj prostor, kaže predsjednica Udruge udomitelja, Natalija Medak dodavši kako će im dodijeljena nekretnina uvelike pomoći u njihovom radu.

- Do sada smo prostor uvijek morali tražiti, a ova nam nekretnina omogućuje da imamo razne aktivnosti i druženja u svom prostoru – rekla je Medak.

Ugovor je potpisan na rok od pet godina s mogućnosti produljenja.

 

Pročitano 476 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI