Ispiši ovu stranicu

Odana počast ubijenima u Novoj ulici

U bunaru su pronađeni posmrtni ostatci 12 osoba U bunaru su pronađeni posmrtni ostatci 12 osoba Milan Paun

Kod spomen obilježja na mjestu masovne grobnice u Novoj ulici obilježena je 31. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja i civila vukovarske gradske četvrti Sajmište.

U bunaru dubokom 15 metara na tome su mjestu pronađeni posmrtni ostatci 12 civila ubijenih nakon okupacije Sajmišta, među njima je i četveročlana obitelj s djetetom starim 12 godina.

Vijence su položili predstavnici Udruge obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, Hrvatskoga sabora, Ministarstva hrvatskih branitelja, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara te političkih stranaka HDZ-a, Domovinskoga pokreta i Hrvatskih suverenista.

Marin Martinović ispričao je kako su u bunaru bili i posmrtni ostatci njegova brata Ivana Martinovića.

- Čuli smo da su moga brata Ivana, koji je tada imao 51 godinu, te njegovu suprugu Katicu prvo zaklali pa potom bacili u bunar. Iza njih je ostalo dijete, kćer koja je dospjela kod tetke u Zagreb gdje i danas živi i radi. Svaki me put preplave emocije kada dođem ovamo – rekao je Martinović.

Darko Nikić, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja, rekao je da ministarstvo preko Uprave za zatočene i nestale traga za nestalima, a Hrvatska traga za 1.832 nestale, preminule ili poginule osobe u Domovinskom ratu, od toga 518 na području Vukovarsko-srijemske županije, a u 385 u Vukovaru.

Igor Šegec iz Udruge obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, kaže da su se okupili kako bi obilježili stradanje branitelja i civila u srpskim napadima na Sajmište i u koncentracijskim logorima.

Molitvu je predvodio velečasni Zvonimir Martinović, župnik župe Kraljice Mučenika.

Pročitano 418 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun