Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Učenici ocjenjuju profesore

Učenici Učenici Foto: HRV

Ocijenite svoje profesore i škole

Portal srednja.hr pokrenuo je projekt namijenjen učenicima i studentima pod nazivom "Ocijeni profesora", a koji im omogućava da ocijene svoje profesore po kriterijima znanja, sposobnosti i odnosa prema njima. To su standardni elementi kojima se profesori ocjenjuju već godinama, ali ih fakulteti i srednje škole drže daleko od očiju javnosti. Ovim projektom ti podaci će postati javni te će svi zainteresirani moći pogledati ocjene nastavnika.

Zbog nove odluke Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta da su čak četiri razreda osnovne škole bitna za upis u srednje škole, portal srednje.hr odlučio je omogućiti i dodavanje profesora iz preko 800 osnovnih škola u Hrvatskoj. Učenicima i studentima se omogućava da sami dodaju svoje profesore te da ocjenjuju njihove sposobnosti i da se na taj način uključe u projekt.

Osim ocjenjivanja nastavnika, omogućeno je i ocjenjivanje škola i fakulteta po kriterijima opremljenosti, izvannastavnih aktivnosti, kvalitete nastave, mogućnosti zapošljavanja, ali i preporuke upisa za buduće generacije. Sve ocjene koje se unesu  do 15. rujna biti će uvrštene u akademsku godinu 2012./2013., a nakon toga će krenuti novi krug glasovanja kroz koji ćete moći pratiti jesu li profesori i institucije popravili svoje ocjene. 

Prilikom ocjenjivanja moguće je ostaviti komentar, odnosno odgovoriti na pitanje koje za profesore glasi: Što vam se u radu nastavnika/nastavnice na ovom kolegiju nije svidjelo? Što biste preporučili s ciljem unaprijeđenja nastave? Pitanje za fakultete glasi: Što vam se u vašoj školi/fakultetu sviđa? Što biste predložili u svrhu podizanja kvalitete?

Pročitano 2657 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI