Ispiši ovu stranicu

Obilježava se 31. godišnjica stradanja Svinjarevčana

Ilustracija Ilustracija Foto: Valerija Loznačić

Obilježavanje je započelo u srijedu paljenjem lampiona od Trga Hrvatskih branitelja Svinjarevci do spomen obilježja na mjesnom groblju, a nastavilo se u četvrtak svetom misom zadušnicom za sve poginule, ubijene i nestale mještane ovog mjesta.

Načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun istaknuo je kako su u ratu čak 33 stanovnika ovog malog mjesta izgubila život, a kojima ovim obilježavanjem žele odati počast i zahvalnost za svoj doprinos u Domovinskome ratu.
- Završeni su njihovi život, njihove ljubavi i budućnost, ali jako je bitno da nas nakon svih ovih godina drži ponos i da se ne zaboravi, jer bez svih njih danas ne bi imali suverenu Republiku Hrvatsku – rekao je Barun dodajući i kako nakon 31. godine nitko nije odgovarao za počinjene zločine.
- Najbolnije je za obitelji žrtava, osobito za one koji tragaju za svojim nestalima. Za mir je potrebno pronaći nestale, teško je pronaći otkupljenje grijeha ako s druge strane nema kajanja – poručio je Barun.

Program se nastavlja Svečanim mimohodom od Vatrogasnog doma prema spomen obilježju u Svinjarevcima gdje će se položiti vijenci i zapaliti svijeće.

Pročitano 294 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI