Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

22. godišnjica ustroja 109. brigade

Pripadnici 109.brigade Pripadnici 109.brigade Arhiva

U povodu 22.obljetnice ustrojavanja 109.vinkovačke brigade, u Vinkovcima je na konferenciji za novinare, program obilježavanja predstavio zapovjednik druge bojne Ivan Grčić, rekavši kako će obilježavanje s obzirom na situaciju  obilježiti nešto skromnije.

Tako će se u petak, 31. svibnja na kuglani  u Borovu Naselju održati kuglački turnir, za koji je do danas prijavljeno osam ekipa. U subotu, 1. lipnja, u 10 sati izaslanstvo 109. brigade na Gradskom groblju u Vinkovcima položit će vijenac u spomen na poginule i nestale pripadnike brigade, dok će u 11 sati u crkvi svetih Euzebija i Poliona misu zadušnicu predvoditi župnik župe Presvetog Srca Isusova Rober Farkaš. Obilježavanje će završiti prigodnim druženjem roditelja poginulih branitelja, pripadnika 109. brigade i uzvanika u hotelu Vila Lenije. O ustroju i ratnom putu 109. vinkovačke brigade govorio je pukovnik Josip Matić.     

Konferenciji za novinare nazočio je i prvi zapovjednik 109. brigade Ivan Petrinović te zamjenik zapovjednika druge bojne Jakov Milanović.  

Pročitano 1945 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI