Ispiši ovu stranicu

XVII. izložba „Lokalnih glasila Vukovarsko - srijemske županije“ i Okrugli stol: ”Novinarstvo u vrijeme ekonomske i političke krize”

Okrugli stol Okrugli stol Foto: Valerija Lozančić

U okviru XXV. Miholjskih dana Općine Lovas 2022., a pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Općine Lovas, u zgradi Centra kompetencija u Lovasu održana je XVII. izložba „Lokalnih glasila Vukovarsko-srijemske županije“ te Okrugli stol na temu Novinarstvo u vrijeme ekonomske i političke krize.

Načelnica Općine Lovas Tanja Cirba istaknula je da su izložbu i okrugli stol organizirali kako bi učili jedni od drugih s ciljem kvalitetnijeg i transparentnijeg informiranja građana. Ove je godine na izložbi sudjelovalo sedam lokalnih glasila.

- Ovo je jedan uistinu hvalevrijedan i kvalitetan skup jer svi mi koji radimo na lokalnom informiranju imamo prigodu razgovarati i razmijeniti informacije o načinima rada kako bismo još bolje informirali naše sugrađane, a svi zapravo težimo tome da informacije dođu do čitatelja – rekla je Cirba. Izrazila je ponos i zadovoljstvo što svoje lokalno glasilo Lovaski list tiskaju već 17. godina.
- Lovaski list izlazi tri do četiri puta godišnje i do sada je tiskano 107 brojeva. U novinama dajemo prostor temama vezanim uz rad Općine, ali i svih ostalih udruga i zajednica kako bismo slovom i fotografijom dobili kompletan i točan uvid u sva događanja na području općine Lovas – pojasnila je Cirba.

Okruglom stolu nazočio je i župan Damir Dekanić koji je pohvalio rad i aktivnosti ove općine.
- Sve pohvale Općini Lovas za aktivnosti na gospodarskom, kulturnom, zabavnom i svim ostalim područjima. U današnje je vrijeme uistinu teško aktivirati ljude i stoga im iskreno čestitam – rekao Dekanić dodajući kako sve te aktivnosti i projekti pomažu pri zadržavanju stanovništva na ovim prostorima.

Prije izložbe Lokalnih glasila Vukovarsko - srijemske županije i okruglog stola otvorena je i izložba zlatoveza koje su izradile žene, korisnice Projekta Centar za održivi razvoj lokalne zajednice Općine Lovas.

Pročitano 259 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić