Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

U Osijeku otvorena turistička manifestacija HeadOnEast

U Osijeku otvorena turistička manifestacija HeadOnEast Foto: HRV/Matea Karlović

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić u petak je u vrtu osječkog Muzeja likovnih umjetnosti otvorio HeadOnEast - dvodnevnu turističku manifestaciju koja obuhvaća sve segmente turističke ponude i po četvrti se puta održava u Osijeku.

Organizatori su Osječko-baranjska županija i županijska Turistička zajednica,  uz partnere Grad Osijek i TZ Grada Osijeka te Hrvatsku agenciju za poljoprivredu i hranu i brojne udruge i sudionike iz nevladina sektora.

- HeadOnEast (odnosno Hedonist) je započeo prvi puta prije četiri godine kada je Osijek bio domaćin Dana Hrvatskog turizma i kada smo vidjeli da imamo potencijala,  da se znamo baviti turizmom i da je to još uvijek neodškrinuta niša za nas - rekao je župan Anušić.

Nakon toga, istaknuo je, krenulo se smjerom da je Slavonija i Baranja, cijeli istok Hrvatske, turistička destinacija.

Naglašava kako Slavonija ima ogromne potencijale za ruralni turizam koji su, međutim, još nedovoljno iskorišteni. Iz mjeseca u mjesec Osječko-baranjska županija ima sve više gostiju, infrastruktura se nadograđuje i kreiraju se nove manifestacije, rekao je.

- Želimo međutim biti kontinentalna turistička destinacija kroz cijelu godinu i idemo ogromnim koracima prema tome - dodao je župan Anušić.

Ivana Jurić direktorica županijske Turističke zajednice  kaže kako su ovakve manifestacije vrlo vrijedne kao pozivnica za destinacije.

- Hedonist objedinjuje sve što destinacija jeste, komunicira se kroz našu brend platformu i u jednom suvremenom kontekstu se nudi sve ono što Slavonija i Baranja jesu i u tradicionalnom i u suvremenom smislu - objašnjava Jurić.

Naglašava kako su turistički rezultati trenutačno na razini rekordne 2019. godine, a još se očekuje i drugi dio turističke sezone, koji je tradicionalno na kontinentu najuspješnija u listopadu.

Na otvorenju je predstavljena i fotomonografija „Slavonija u mojim očima“, čiji su je autori Antonija Huljev i Ilija Stanušić darovali Osječko-baranjskoj županiji.

Organizatori poručuju da se tijekom dvodnevnog festivala na jednom mjestu nudi najbolje od Slavonije i Baranje,  a za sve hedoniste pripremljen je kraljevski doček prepun glazbe, pića, delicija i umjetnosti.

I prije službenog otvorenja manifestacija je krenula s glavne osječke Tržnice, gdje su posjetitelji mogli uživati u cooking showu pod nazivom „Najbolje ribe su na Istoku“ kojega su zajednički organizirali Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) i Regionalnog centra kompetencija Ugostiteljsko-turističke škole Osijek.

Pročitano 367 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI