Ispiši ovu stranicu

Vukovar u top tri najuspješnije kontinentalne destinacije gradskog turizma za 2022. godinu

Vukovar u top tri najuspješnije kontinentalne destinacije gradskog turizma za 2022. godinu Foto: TZ Grada Vukovara

U sklopu ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma koji se od 6. do 8. listopada održavaju u Amadria Parku Šibenik, Vukovar se našao među tri finalista za dodjelu Godišnje hrvatske turističke nagrade u kategoriji DESTINACIJA GODINE – Najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma.

-Vukovar koji je bio sravnjen sa zemljom danas je dobitnik priznanja najuspješnije kontinentalne destinacije gradskog turizma. Ponosan sam na ostvareni rezultat koji je plod predanog rada i koji jasno daje do znanja da je Vukovar turistički posebno atraktivno mjesto koje svakom posjetitelju može pružiti bogatstvo tradicije, kulture i povijesti. Uz memorijalni turizam kao okosnicu, naš adut je i blizina Dunava koji riječnim kruzingom u Vukovar dovodi brojne turiste, a ljepota prirode i barokni ugođaj dodatan je motiv za posjet. Neizostavnu ulogu u turizmu svakako igra i Vukovarski vodotoranj koji je postao nezaobilazno mjesto posjete svakog turista. Ovo priznanje svojevrstan je poticaj za još boljim angažmanom, a na njemu zahvaljujem svima koji su na bilo koji način doprinijeli turizmu Vukovaraistaknuo je gradonačelnik Ivan Penava koji je nazočio dodjeli nagrada u Šibeniku.

Vukovar se u 2022. godini prema dosadašnjim turističkim pokazateljima, u usporedbi s 2021. godinom može pohvaliti sa 54% više dolazaka turista te 36% više noćenja!

Do kraja rujna u Vukovar je pristalo 308 kruzera s 23.103 putnika, a u 2022. godini otvoreno je 5 novih smještajnih objekata, od toga 3 kuće za odmor.

Titulu najuspješnije destinacije ove godine osvojio je Osijek, a među finalistima se našao i Karlovac, kojima ovim putem upućujemo najiskrenije čestitke!

Pročitano 372 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI