Ispiši ovu stranicu

DP Vukovar nezadovoljan odlukama usvojenim na sjednici Županijske skupštine

Predsjednica Domovinskog pokreta grada Vukovara Ivana Mujkić na konferenciji za medije održanoj povodom protekle sjednice Županijske skupštine i donesenih odluka, naglasila je kako u proračunu Županije za tekuću godinu nije bio uvršten novac za obnovu i rekonstrukciju vukovarske OŠ Nikole Andrića, već je tek sada uvršten u rebalans proračuna, ali i da Vukovarsko-srijemska županija još uvijek nije ispunila svoje ugovorne obveze, a njihove financijske obveze po potpisanom ugovoru za rekonstrukciju škole podmirilo je nadležno Ministarstvo.
-Kako je moguće da su iznos za obnovu i rekonstrukciju škole, o kojoj je pričala cijela država, zaboravili staviti u proračun Županije? Je li riječ o propustu ili ignoriranju? - upitala je Mujkić podsjetivši da su obnovu škole s po 10 % trebali sufinancirati Grad Vukovar i Vukovarsko-srijemska županija. -Sudeći po onome što je prezentirano na sjednici Županijske skupštine, Županija nije platila niti jednu privremenu situaciju za opremanje škole, tek su je sada uvrstili u rebalans proračuna. Ako je rok bio trideset dana i ako je Grad Vukovar svoju prvu privremenu situaciju platio u svibnju tko je to platio za Županiju i ako je, po kojem ugovoru i na koji način - upitala je Mujkić dodajući kako pročelnica nije željela govoriti o toj temi, a župan je rekao da je plaćanje obnove njihova dobra volja.

Podsjetila je i na činjenicu da sjedište Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije po zakonu mora biti u Vukovaru te da njen statut, po kojemu je sjedište u Vinkovcima, nije usklađen sa zakonom. -Nakon provedenog nadzora resornog ministarstva, TZ VSŽ trebala je promijeniti statut i sjedište, a krajnji je rok za preseljenje u Vukovar krajem listopada. Međutim, nakon upita vijećnika DP-a, župan je odgovorio da to ne planiraju učiniti – rekla je Mujkić upozorivši da se zakon mora provoditi i da se ne smije dovesti u pitanje rad TZ VSŽ.
- Čelnici županije trebali bi promisliti do čega može dovesti zabrana rada turističke zajednice jer osim njenog gašenja i neiskorištavanja turističkih potencijala, ugrožene su i egzistencije mnogih koji se turizmom bave– zaključuje Mujkić.

Član DP-a i vijećnik u Gradskome vijeću grada Vukovara David Vlajčić osvrnuo se na odluku o ponovnom povećanju cijena za domove za starije osobe na području županije u iznosu od 10%, odnosno 300 kuna. -Cijena je protekle godine porasla za 10% i sada ponovno za dodatnih 10 % čime je u godini dana porasla za 550 kuna, a taj porast izravno utječe na najranjiviju skupinu stanovništva – rekao je Vlajčić dodajući kako je licemjerno što sada povećavaju cijenu domova, a lokalni je HDZ kritizirao mjere štednje Grada Vukovara i činjenicu da su umirovljenici s 10 kuna trebali sufinancirati cijenu svoje mjesečne autobusne karte.

Mujkić je izrazila i žaljenje neodazivanjem na njihove press konferencije jednog lokalnog medija koji se, kako je rekla, financira iz javnih sredstava i javnost treba biti obaviještena o stajalištima svih.

Pročitano 351 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić