Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Završeni radovi na obnovi Radničkog doma, vukovarsko veleučilište uskoro na novoj lokaciji

Predsjednik RH Zoran Milanović i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima u obilasku unutrašnjosti novoobnovljene zgrade Radničkog doma Predsjednik RH Zoran Milanović i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima u obilasku unutrašnjosti novoobnovljene zgrade Radničkog doma FOTO: Hrvatski radio Vukovar/ Žana Kunji

U gradskoj četvrti Borovo naselje završeni su radovi obnove i rekonstrukcije Radničkog doma na adresi Blage Zadre 2. Zgradu su obišli predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u društvu dekana vukovarskog veleučilišta Željka Sudarića i predstavnika izvođača radova.

Uskoro će u zgradu preseliti više od tisuću studenata veleučilišta, a cilj preseljenja je revitalizacija Borova naselja, društvena i gospodarska regeneracija te unaprijeđenje i modernizacija obrazovnih sadržaja u gradu.
- Projekt će svojim prostornim kapacitetima i uvjetima omogućiti nastavak razvoja veleučilišta, primjenu novih programa i nadamo se novim studentima i stučnim kadrovima – komentirao je gradonačelnik Penava.

NOVI PROGRAMI, STUDENTI I STRUČNI KADAR

Dodao je i kako je svaka nova izgradnja u Vukovaru korak naprijed.
- Vezujući misli uz Blagu Zadru, reći ću da zbog ovakvih stvari činimo Zadru i sve poginule branitelje ponosnima – zaključio je.

Prenamjena u prostor veleučilišta i rekonstrukcija Radničkog kapitalni je projekt Grada Vukovara te dio Intervencijskog plana, a ukupna vrijednost je više od 66 milijuna i 400 tisuća kuna. U planu je na vukovarskom veleučilištu započeti i s provedbom novih studijskih programa te tako proširiti mogućnost visokog obrazovanja za vukovarske studente, ali i dovesti u grad mlade iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Pročitano 467 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI