Ispiši ovu stranicu

Organizacija Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022.

Središte Vukovara Središte Vukovara Foto: Arhiva HRV

Jednako kao i svake godine, Grad Vukovar zajedno s vukovarskim braniteljima, predstavnicima braniteljskih udruga, ustanovama te institucijama započeo je s organizacijom ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Sukladno tome, održane su 2 sjednice Odbora za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2022. na kojima je utvrđen program obilježavanja, a koji podrazumijeva događanja središnjeg programa od 17. do 20. studenoga te druga popratna događanja - izvijestili su iz Grada Vukovara. 

I ove godine, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022. godine obilježava se pod dobro poznatim sloganom „Vukovar- mjesto posebnog domovinskog pijeteta“.

Stav i nastojanja Odbora za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022. godine, a u izravnoj komunikaciji s Nacionalnom memorijalnom bolnicom „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar je da se središnji program 18. studenog „Vukovar – mjesto posebnog domovinskog pijeteta“ ove godine vrati u krug bolnice, a s obzirom na povoljnu i kontroliranu epidemiološku situaciju.

Kolona sjećanja proći će svojom uobičajenom trasom od Nacionalne memorijalne bolnice „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata gdje će uslijediti protokol polaganja vijenaca te sveta misa.

Ove godine, po prvi puta će s hrvatskim braniteljima Vukovara te članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja u predvođenju kolone sudjelovati i oni koji su kao djeca proživjeli ratna razaranja Vukovara, stoga ih Grad Vukovar poziva da se priključe čelu Kolone sjećanja.

- Sigurni smo kako će obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara proći mirno i dostojanstveno, kako je to bilo i svih proteklih godina - potvrdili su iz Grada 

Pročitano 562 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI