Ispiši ovu stranicu

Penava čestitao Muzeju vučedolske kulture na dobivenim nagradama

Nakon čestitanja slijedio je obilazak postava Nakon čestitanja slijedio je obilazak postava Milan Paun

Muzej vučedolske kulture nastavlja ostvarivati zapažena postignuća, a posljednje je prestižna europska nagrada Destinacija održivog kulturnog turizma 2022. koja mu je dodijeljena u kategoriji Promocije europskog nasljeđa mladim posjetiteljima i putnicima, upravo u Europskoj godini mladih.

Muzej vučedolske kulture jedini je hrvatski dobitnik prestižne europske nagrade Destinacija održivoga kulturnoga turizma, a u muzej je stigla kao druga europska nagrada ove godine nakon što je u lipnju u Bruxellesu Europska komisija ovom vukovarskom muzeju dodijelila Oznaku europske baštine.

Povodom novoga priznanja Muzej vučedolske kulture posjetio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i čestitao ravnateljici Mireli Hutinec i djelatnicima muzeja:

- Raduje nas što imamo takve objekte i takvu kulturnu baštinu na koju možemo biti ponosni i možemo ju ponuditi posjetiteljima. Kada ovakva nagrada stiže u Vukovar iz Europe koja je prebogata kulturnim, arheološkim i tradicijskim sadržajima, onda to nešto znači. Radujem se predstojećoj izgradnji Arheološkoga parka Vučedol i njegovim sadržajima te se nadam skorom početku ostvarivanja projekta jer će to dovesti još veći broj turista, stručnjaka i arheologa. Vukovar je to svojom prošlošću zaslužio - rekao je Penava.

Ravnateljica Mirela Hutinec rekla je da je ponosna na muzej i svega deset zaposlenika koji nižu uspjehe te su vidljivi u Hrvatskoj i Europi.

- Muzej vučedolske kulture je prepoznat kao prava europska baština, muzej koji promiče europske vrijednosti. Nagrada Mreže europskoga kulturnoga turizma dolazi nam za rad s mladima i to u Europskoj godini mladih. Prepoznata su naša nastojanja da mladim generacijama približimo vrijednosti europske kulturne baštine, vrijednosti arheologije i vučedolske kulture – zaključila je Hutinec.

Kroz muzej je od otvaranja 2015. godine prošlo pola milijuna posjetitelja.

Ravnateljica muzeja Mirela Hutinec najavila je besplatan posjet muzeju tijekom studenoga.

Pročitano 410 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun