Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Nova parkirna mjesta u središtu Vukovara

Nova parkirna mjesta u središtu Vukovara Foto: Marija Molnar/HRV

Na mjestu nekadašnje Gradske tržnice koja je premještena u novoizgrađeni objekt, u središtu Vukovara su djelatnici gradske tvrtke Komunalac započeli radove na izgradnji privremenog parkirališnog prostora na kojem će biti 70 parkirnih mjesta za osobne automobile plus parkirna mjesta za dostavna vozila. Također će se sanirati i pristupna cesta.

Po riječima pročelnika UO za komunalno gospodarstvo Dražena Čuliga, ovo je privremeno rješenje jer se na tom prostoru razmišlja o izgradnji manjeg trgovačkog centra s podzemnom garažom ili trg sa fontanom.

- Dok se ne odluči o budućoj namjeni prostora, čiji su planovi u izradi, na izgradnju privremenog parkirališta smo se odlučili zbog kroničnog nedostatka parkirnog prostora u samom središtu grada – kaže Čulig.

Radove izvodi gradska tvrtka Komunalac koja ujedno sa oko 80 tisuća kuna od naplate parkinga finanicira sanaciju parkirnog prostora, dok sanaciju pristupne ceste financira Grad Vukovar sa oko 200 tisuća kuna.

- Pristupna cesta se trenutno koristi za dostavu za trgovačke i ugostiteljske objekte u neposrednoj blizini, a biti će ujedno pristupna cesta za parkirališni prostor. Ovom sanacijom ćemo taj dio centra grada donekle urediti do neke trajne i buduće namjene – izjavio je Čulig.

Ukupna vrijednost radova čiji se završetak očekuje do 18. studenog iznosi oko 280 tisuća kuna.

 

Pročitano 554 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI