Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U Vukovar stiglo 10 tona mandarina iz Dubrovačko – neretvanske županije

U Vukovar stiglo 10 tona mandarina iz Dubrovačko – neretvanske županije Foto: Jasenka Vrdoljak/HRV

Dubrovačko-neretvanska županija donirala je Vukovarsko-srijemskoj županiji 10 tona mandarina koje su dostavljene u Caritas u Vukovaru, a vukovarsko - srijemskom županu Damiru Dekaniću predao ih je dubrovačko -neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Preko vukovarskog Caritasa mandarine će biti podijeljene potrebitima, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, društvima Crvenog križa, socijalnim samoposlugama, vukovarskoj bolnici te braniteljskim udrugama.

- Ovo nije samo humanitarna akcija već je pokazatelj dobre suradnje i razvijanja odnosa naše dvije prijateljske županije u turizmu, gospodarstvu i drugim segmentima. Donacija mandarina je na neki način simboličan dar koji Vukovarsko – srijemska županija uzvraća s jabukama. – rekao je Dekanić te zahvalio županu Dobroslaviću na donaciji uz nadu da će ova akcija potrajati te da će ju oplemeniti suradnjom na drugim poljima.

Dubrovačko – neretvanski župan Nikola Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Vukovarsku srijemsku županiju, poglavito zbog tradicije duge trinaest godina.

- Ova je donacija proizašla iz odlične suradnje dviju županija koje veže i slična tragična sudbina tijekom Domovinskoga rata. Osim emocija, veže nas i poslovna suradnja, razmjena iskustava naših agencija i ustanova koje surađuju kako bismo svojim županijama donijeli što veći napredak - rekao je dubrovačko - neretvanski župan Dobroslavić.

Fra Slavko Milić naveo je kako Caritas vukovarskog dekanata skrbi za oko 140 obitelji kojima je pomoć prijeko potrebna.

- Pomažemo u onome što možemo, u podjeli hrane, odjeće, obuće, ogrjeva i medicinska pomagala. U okviru mogućnosti najpotrebitijima pomažemo i pri plaćanju režija – rekao je fra Milić zahvaljujući na donaciji mandarina, dodajući kako sami ne bi mogli bez pomoći i donacija dobrih ljudi.

Pročitano 410 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI