Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Fotonaponske elektrane uskoro na vinkovačkim osnovnim školama i vrtićima

Na krovove tri vinkovačke osnovne škole (Osnovna škola „Antun Gustav Matoš“, Osnovna škola Vladimira Nazora i Osnovna škola Nikole Tesle), tri dječja vrtića (Stribor, Budućnost i Pčelica), sportske dvorane na Lapovcima te Tehnološkog parka Vinkovci, uskoro će biti postavljene moderne fotonaponske elektrane.

Rezultat je to suradnje Grada Vinkovaca i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na projektu „Sunčana strana grada“, vrijednom 2,1 milijun kuna. Potpisan je i Ugovor o sufinanciranju izgradnje fotonaponskih elektrana na zgradama u vlasništvu Grada Vinkovaca po kojem se FZOEU obvezuje sufinancirati projekt s 40% prihvatljivih sredstava.

Gradonačelnik Ivan Bosančić ističe kako je ovo značajan korak za Vinkovce jer u današnje vrijeme snižavanje troškova energenata i smanjenje energetske ovisnosti predstavlja glavne preokupacije i na globalnoj razini.

- Želja nam je osigurati ovakve sustave na što većem broju zgrada u vlasništvu Grada na kojima bi se tako nešto u konačnici isplatilo. Već smo energetskim obnovama škola, vrtića i drugih javnih zgrada pokazali kako smo na dobrom putu prema važnom cilju izgradnje zelenih, održivih i modernih Vinkovaca, a ovaj projekt samo je nastavak te priče - poručio je Bosančić.

Pročitano 353 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI