Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Dvodnevni stručni skup „Hitna medicina”

Dvodnevni stručni skup „Hitna medicina” Foto: HRV/ Jasenka Vrdoljak

U okviru programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., a pod motom „vratili smo se“ u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar, održava se dvodnevni stručni sastanak „Hitna medicina“.

- Ovaj skup je živa riječ koja tijekom izlaganja radova donosi različite novosti u medicini koje su vrlo primjenjivi u praksi i zbog toga je jako važan – izjavio je ravnatelj Nacionalne memorijalne bolnice „Dr. Juraj Njavro“, dr. Anto Blažanović. Izrazio je zadovoljstvo što se ovaj događaj odvija i nakon smrti ravnateljice dr. Vesne Bosanac koja je zajedno s prof. dr. Vladimirom Gašparovićem bila inicijator ovakvog skupa.

Vrhunski profesori i liječnici iz Zagreba na čelu s prof. dr. Vladimirom Gašparovićem po 21. put došli su u Vukovar kako bi naše liječnike upoznali s najnovijim spoznajama u području Hitne medicine kako kod nas tako i u svijetu.

- Kao organizator svih ovih godina sam nastojao za određeno područje medicine pozvati naše stručnjake, koji po mojoj prosudbi mogu najviše reći o problemu o kojem govore, bilo da je riječ o patologiji srca ili krvnih žila, šećernoj bolesti ili visokog tlaka. Smisao je bio dvojak. Jedno je da se pokaže aktualna situacija o tome koje su ključne preporuke u svijetu za bolesnog čovjeka, a druga da u razgovoru s kolegama Vukovarsko – srijemske županije uspostavljamo kontakte kada je nužda i potreba da se puno brže i lakše uspostavlja komunikacija – kaže dr. Gašparović. Prije početka stručnog skupa minutom šutnje odana je počast dugogodišnjoj ratnoj i poratnoj ravnateljici vukovarske bolnice dr. Vesni Bosanac.

Pročitano 528 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI