Ispiši ovu stranicu

U Europskom parlamentu u Bruxellesu obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata

Misa u EU parlamentu Misa u EU parlamentu Foto: Klub zastupnika EPP

Misom u Europskom parlamentu u Bruxellesu obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Prisjećajući se trideset i prve obljetnice stradanja i simbola hrvatske žrtve u Domovinskom ratu, zastupnici u Europskom parlamentu sudjelovali su na misi koju je predvodio fra Tomo Anđić.EU parlament3

Misi su nazočili Sunčana Glavak, Karlo Ressler, Tomislav Sokol, Željana Zovko (EPP), Biljana Borzan, Predrag Fred Matić (S&D), Valter Flego (Renew), Ladislav Ilčić (ECR), veleposlanik i stalni predstavnik Hrvatske pri NATO-u Mario Nobilo te ostali zastupnici, brojni kolege iz Europske komisije i Europskog parlamenta, asistenti i stažisti.

Molitvom i sjećanjem iskazali su zahvalnost svima koji su dali živote za slobodu Domovine.

Ovih se dana posebno prisjećamo simbola hrvatske žrtve u Domovinskom ratu – Vukovara i Škabrnje. Sjećanja na one koji su svoje živote dali u obrani samostalne i neovisne Republike Hrvatske zauvijek će biti živa.

Bila je ovo prigoda da se molitvom oda poštovanje hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Vukovara i Škabrnje.EU parlament

Pročitano 254 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI