Ispiši ovu stranicu

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipe Mlinarić poručio Miloradu Popovcu da performansu bacanja vijenaca u Dunav neće više dozvoliti u Vukovaru

Konferencija za novinare Stipe Mlinarića Konferencija za novinare Stipe Mlinarića Foto: DP

Predstavnici srpskih organizacija u Republici Hrvatskoj odali su počast svim nestalim i ubijenim Vukovarcima iz 1991. kao i ubijenima na Ovčari i drugim stratištima. Izaslanstvo predvođeno predsjednikom Srpskog narodnog vijeća (SNV) i saborskim zastupnikom Miloradom Pupovcem položilo je vijence u Dunav. Tim je povodom saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipe Mlinarić održao konferenciju za medije rekavši kako je ovo zadnja godina da će to dozvoliti. - Neće nas ponižavati. Za nas je 17. 11. Veliki petak, kršćani katolici znaju što znači Veliki petak. Nitko nas ne može provocirati, nitko nas nema pravo provocirati. Gradonačelnik Ivan Penava je poslao dopis premijeru, postoji zakon o Vukovaru mjestu posebnog pijeteta. Ovakve performanse nećemo mu više dozvoljavati u Vukovaru. Kao što je Škabrnja rekla da ne mogu doći, da nisu dobrodošli u kolonu tako i mi poručujemo s ove strane iz Vukovara – ovo je zadnji puta, toga više neće biti – rekao je Mlinarić. Predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara Tomislav Josić je dodao - Neka dođe u osmom mjesecu i baci vijenac. Zašto dolazi 17. 11., jer 17.11. sigurno nisu Srbi ubijani u gradu Vukovaru. Prema tome oni mogu doći u 7 ili 8 mjesecu i baciti vijenac i reći ovo je za žrtve u Vukovaru ali 17. 11 ne može reći da je za civilne žrtve u Vukovaru.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac ispred pravoslavne crkve sv. Nikolaja dao je izjavu za novinare – Bit ćemo u koloni kada se odlučimo. Naše prisustvo ovdje je kao da smo u koloni. Način na koji se ovdje i na drugim mjestima odnosi prema zastupnicima SDSS i Srba kada su po srijedi politike sjećanja nije takva da je možemo dobro razumjeti. Uz poruku koju ste citirali upućene su još neke druge poruke. Neću govoriti ništa o tome što je što. Danas sam ovdje s gospodinom Miloševićem i gospođom Šeatović i ostalima da bih se sjećao i neću si dozvoliti da se dovedem u bilo kakav prostor u kojemu će se oskrnaviti žrtva – rekao je Pupovac.

Pročitano 264 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI