Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

31 godina: Vukovar - mjesto posebnog domovinskog pijeteta

31 godina: Vukovar - mjesto posebnog domovinskog pijeteta FOTO: Hrvatski radio Vukovar/Žana Kunji

Vukovar danas obilježava 31 godinu od sloma herojske obrane grada 1991. godine i agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi u kojoj je poginulo i nestalo 2717 hrvatskih branitelja i civila, a grad je bio sravnjen sa zemljom nakon 87 dana opsade.

Dan sjećanja na žrtve Vukovara obilježava se tradicionalnom Kolonom sjećanja od Nacionalne memorijalne bolnice „dr. Juraj Njavro” do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, a program obilježavanja započinje u dvorištu bolnice u 10 sati.

Tijekom dana u Vukovaru je na snazi posebna regulacija prometa od 7 do 18 sati. Za odvijanje cestovnog prometa bit će zatvoreno središte grada od Ulice Priljevo do raskrižja sa županijskom cestom prema Ovčari. Na spomenutim dijelovima promet će se preusmjeravati na alternativne smjerove.

Danas će se prigodnim programom svečano obilježiti i 31 obljetnica stradanja Škabrnje u velikosrpskoj agresiji tijekom Domovinskog rata 1991. kada se dogodio pokolj 43 hrvatska civila koji su 18. studenoga 1991. godine počinili pripadnici JNA-a i srpski pobunjenici, gdje je po okončanju napada Škabrnja je spaljena i u potpunosti uništena.

Pročitano 377 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI