Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Kolona sjećanja prošla mirno i dostojanstveno

Unatoč jakoj kiši u koloni sjećanja na tisuće sudionika Unatoč jakoj kiši u koloni sjećanja na tisuće sudionika Foto: HRV / J. Bogojević

Bez obzira na jaku kišu, koja od sinoć neprestano pada, na tisuće domoljuba iz Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine prošlo je dostojanstveno vukovarskim ulicama u spomen na vukovarsku žrtvu u Domovinskom ratu.

Dok je čelo kolone ulazilo u Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskoga rata, začelje kolone nalazilo u središtu grada, udaljenom više od pet kilometara od groblja, što je podatak koji dovoljno govori o velikom broju sudionika koji su usprkos lošem vremenu došli odati počast gradu heroju.

Dok su sudionici kolone prolazili gradskim ulicama sa zvonika crkve svetih Filipa i Jakova odzvanjala je zvonjava zvona, a s prozora zgrade Hrvatskoga radija Vukovar emitirali su se ratni izvještaji novinara, urednika i ratnog izvjestitelja Siniše Glavaševića, ubijenoga 20. studenoga 1991. godine na Ovčari, zajedno s još 199 žrtava.

Duž cijele trase kretanja kolone sjećanja od Nacionalne memorijalne bolnice „dr. Juraj Njavro” do Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskoga rata zapaljeni su lampioni. Veliki broj njih svjetli i s balkona i prozora stambenih zgrada i obiteljskih kuća u gradu na Dunavu.

Iako je u Hrvatskoj danas neradni dan, u Vukovaru su otvorene pekarnice kao i ugostiteljski objekti, u kojima posjetitelji mogu potražiti okrjepu i zaklon od kiše.

Pročitano 337 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI