Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Na današnji dan mučki ubijeni Siniša Glavašević i Branimir Polovina

U hodniku zgrade Hrvatskog radija Vukovar nalaze se fotografije poginulih kolega tijekom velikosrpske agresije U hodniku zgrade Hrvatskog radija Vukovar nalaze se fotografije poginulih kolega tijekom velikosrpske agresije FOTO: HRV/Žana Kunji

Na Ovčari su 20. studenoga 1991. godine ubijeni naši radijski kolege Siniša Glavašević i Branimir Polovina, a živote su u velikosrpskoj agresiji izgubili i djelatnici Hrvatskog radija Vukovar Stjepan Penić, Vladimir Levar i Zdenko Purgar.

Siniša Glavašević bio je novinar, urednik Hrvatskog radija Vukovar, ratni izvjestitelj i književnik. Tijekom velikosrpske agresije na Vukovar izvještavao je javnost o događanjima u Vukovaru, a njegov glas u eteru iz opkoljenog Vukovara davao je nadu hrvatskim braniteljima i civilima.

Na svoj 31. rođendan, 4. studenoga 1991. godine, otišao je u vukovarsku bolnicu prikupiti izvješća za Kroniku dana te je na putu ranjen. Ostao je u ratnoj bolnici, a njegov glas u eteru se zadnji put čuo na dan sloma obrane Vukovara, 18. studenoga.

Od tada mu se gubio svaki trag, a naknadno je utvrđeno da je odveden na Ovčaru i tamo, zajedno s kolegom radijskim tehničarom Branimirom Polovinom, svirepo ubijen. Pretpostavlja se, s obzirom da su ponađeni na dnu masovne grobnice, da su ubijeni među prvima. Sahranjeni su jedan pored drugoga na zagrebačkom Mirogoju.

Djelatnici Hrvatskoga radija Vukovar s ponosom održavaju sjećanje na svoje hrabre kolege i kolegice iz 1991. godine te će program Hrvatskog radija Vukovar biti prilagođen tijekom cijeloga dana, a na našim frekvencijama bit će emitirane specijalizirane emisije njima u spomen.

Pročitano 339 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI