Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Izabrano i 17 općinskih načelnika

Drugi krug lokalnih izbora Drugi krug lokalnih izbora Foto: HRV

Rezultati izbora za općinske načelnike

U drugom krugu lokalnih izbora birali su se i načelnici  općina Vukovarsko-srijemske županije. U Općini Andrijaševci načelnik je Damir Dekanić kandidat HDZ-a, HSS-a i DC koji je osvojio 57,92 % glasova birača.Načelnik općine Jarmina ostaje Andrija Draganić ispred koalicijske liste HDZ, HSLS i BUZ koji je dobio povjerenje 61,54 % birača. U Općini Vođinci načelnik je Martin Kordić (HSP AS) za kojeg je glasalo 56,53 % birača.

 

Načelnik Općine Nuštar je HSP-ovac Hrvoje Drinovac koji je dobio 52,59 % glasova birača. U Općini Stari Jankovci u drugom krugu lokalnih izbora pobjedu je odnio HDZ-ovac Dragan Sudarević s 56,26 % glasova birača.

U Tordincima je pobijedio Željko Matanović, kandidat koalicijske liste SDP- HSU s osvojenih 51,19 % glasova birača. U Tovarniku je novi načelnik Ivan Soldo koji je kao kandidat grupe birača osvojio 57,03 % glasova birača. U Općini Bogdanovci novi je načelnik HDZ-ovac Juraj Mihajlović s 59,58 % osvojenih glasova birača. U Starim Mikanovcima pobjedu je s 57,94 % osvojenih glasova  drugom krugu odnio Mario Milinković. Načelnik Općine Trpinja bit će Miroslav Palić koji je kao kandidat grupe birača pobijedio s 53,14 % glasova birača. Na čelu Općine Nijemci i nadalje ostaje HDZ-ovac Ivica Klem koji je u drugom krugu izbora osvojio 55,54 % glasova birača.

U Općini Gunja novi je načelnik Hrvoje Lucić koji je kao kandidat SDP-ove koalicijske liste osvojio 51,7 % glasova birača. U Općini Drenovci s osvojenih 57,15 % glasova pobijedio je Jakša Šestić kao kandidat HDZ-a i HSS-a. U Općini Vrbanja pobijedio je kandidat HDZ-a i HSS-a Ivica Sep osvojenih 52,45 % glasova birača. Na čelu Općine Bošnjaci  bit će kandidat HSS-a Andrija Juzbašić koji je odnio uvjerljivu pobjedu s 69,84 % glasova birača dok je u Štitaru pobijedio HDZ-ovac Marko Bikić s 54, 29 % glasova birača. Na čelu Općine Babina Greda ponovno će biti Josip Krnić, kandidat SDP-ove koalicijske liste koji je osvojio 59,28 % birača. 

Pročitano 4118 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI