Ispiši ovu stranicu

Internet prijevare, krađe i više prometnih nesreća

Internet prijevare, krađe i više prometnih nesreća Foto: arhiva HRV

Kako PU vukovarsko-srijemske navodi u priopćenju, u vremenu od 18. do 20. studenog u Negoslavcima otuđeno je 750 litara pogonskog goriva iz spremnika na teretnom vozilu vukovarskih registracijskih oznaka, čime je 41-godišnji vlasnik oštećen za iznos od više tisuća kuna.

Protiv počinitelja policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krađa“.

Nadalje, u Oroliku je 19. studenoga, u 2:40 sati, dojavljeno kako je otuđen automobil. Automobil je bio parkiran ispred obiteljske kuće, vrata nezaključana, a kontakt ključ ostavljen u pretincu automobila. Policijski službenici su ubrzo pronašli otuđeni automobil u centru Starih Jankovaca, a nedaleko od mjesta pronalaska su zatekli 22-godišnjaka iz Vrpolja kojeg su priveli u službene prostorije policije zbog sumnje da je počinitelj opisanog kaznenog djela.
- Nad 22-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“, radi čega je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - navode iz policije.

U subotu, 19. studenog, 36-godišnjakinja je prijavila vinkovačkoj policiji kako je prevarom oštećena za iznos od preko 5.000 kuna. Naime, 36-godišnjakinja se 16. studenog javila na internetski oglas za povoljne kredite te preko društvene mreže Facebook dogovorila isplatu kredita u iznosu od 25.000 eura. Nepoznati počinitelj ju je doveo u zabludu da će joj uplatiti dogovoreni novčani iznos kredita nakon što podmiri bankovne troškove transakcije u iznosu od preko 5.000 kuna, što je oštećena i učinila, no uplatu iznosa kredita nije primila. Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Prijevara“.

- Pozivamo građane na oprez. Internet i društvene mreže pune su oglasa i ponuda za lako dostupne gotovinske kredite. Iza takvih se oglasa i ponuda najčešće skrivaju prevaranti koji ne samo da neće isplatiti kredit, već će građanima uzeti novac. Pripazite kome se obraćate za financijsku pomoć, ne nasjedajte na ovakve i slične ponude „povoljnih“ kredita putem društvenih mreža, ne upuštajte se u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela - apeliraju.

Tijekom vikenda, od 18. do 20. studenog, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dogodilo se 10 prometnih nesreća, od čega 9 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Orolik, Vinkovci-2, Vukovar-3, Županja, Mirkovci, Šarengrad) te jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u Vinkovcima.

Pročitano 392 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI