Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko-srijemska županija darivala je 78 ukrajinskih obitelji

Vukovarsko-srijemska županija darivala je 78 ukrajinskih obitelji Foto: VSŽ

Povodom nadolazećih blagdana Vukovarsko-srijemska županija darivala je 78 ukrajinskih obitelji.

Župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić tom je prigodom posjetio dvije obitelji koje se trenutno nalaze u Vinkovcima te im uručio poklon pakete kojima im se u ovo predbožićno vrijeme nastoje olakšati dani koje provode u progonstvu. Simboličnim darivanjem htio im je reći kako neće biti zaboravljeni.
-Nastojimo biti pri ruci kada je pomoć potrebna. Sigurno im nadolazeće vrijeme teško pada izvan njihovih domova i daleko od obitelji pa smo malim simboličnim poklonima darivali Ukrajince na području županije. Mislim da ih ne smijemo zaboraviti jer smo do jučer mi bili ti kojima je pomoć bila potrebna. Nadam se da će ratne strahote u Ukrajini uskoro završiti i da će se svatko od njih brzo moći vratiti u svoj dom - poručio je Dekanić dodajući kako ujedno žele senzibilizirati javnost da kontinuirano brinu o ljudima u svojoj zajednici.

Sestre Shostak i Litvin i njihova djeca iz Ukrajine u Hrvatsku su stigli u ožujku i to najprije u Mohovo, no zbog djecu su odlučile doći u veće mjesto, u Vinkovce.
-Mama je ostala u Zaporižju jer to područje još nije okupirano. Svaki dan zovem kući i provjeravam situaciju, ali još nisam odlučila kada ću se vratiti – rekla je Ina zahvaljujući županu na darovima, a Hrvatskoj što im nije okrenula leđa.

Sestre su prijavljene na Zavod za zapošljavanje, no još uvijek ne rade jer nisu uspjele upisati djecu vrtić, nema mjesta. No, kažu, čim dobiju mjesto, rado će zaposliti negdje u Vinkovcima ili okolici.

Na područje Vukovarsko-srijemske županije iz Ukrajine je ukupno došlo došlo 179 osoba, odnosno 66 obitelji, a trenutno ih je još 76.

 

Pročitano 379 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić