Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Sabo o položaju hrvatske nacionalne manjine u Novom Sadu

Sabo u Novom Sadu Sabo u Novom Sadu Foto: HRV

Gradonačelnik Vukovara  Željko Sabo  posjetio je  prošle subote nedavno otvoreni  Hrvatski kulturni centar u Novom Sadu   koji je počeo s radom 5. travnja ove godine sa ciljem   očuvanja  i njegovanja jezika , običaja, povijesti i spomenika kulture Hrvata u Republici Srbiji.

Prema priopćenju iz  Hrvatskog kulturnog centra gradonačelnik Sabo u  pratnji ravnatelja Hrvatskog kulturnog centra Dragana Dražena Ilića obišao je  rodnu kuću Bana Jelačića u Petrovaradinu , grob skladatelja hrvatske himne “Lijepa naša domovino” Josipa Runjanina, koji je sahranjen na Uspenskom  groblju u Novom Sadu i zauzeo se za obnavljanje spomenika kome  je zub vremena nanio veća oštećenja.

Nakon toga, obišao je i crkvu Gospe Tekijske  gdje je upriličen i sastanak sa beogradskim nadbiskupom monsinjorom Stanislavom Kočevarom  i svećenicima iz Novog Sada i Petrovaradina.

Gradonačelnik Željko Sabo  sastao se i sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem  i predsjednikom Skupštine grada Novog Sada Sinišom Stevićem sa kojima je između ostalog  razgovarao o položaju hrvatske manjine u Novom Sadu , unapređenju  dobrosusjedskih odnosa i gospodarske suradnje dva grada. Gradonačelnik grada Vukovara  razgovarao  je i sa predstavnikom hrvatske zajednice u Novom Sadu Sinišom Božulićem  i ravnateljem KUD-a a Ban Jelačić iz Petrovaradina  Petrom Pifatom .

Pročitano 2521 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI