Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Stožer nastavlja borbu protiv ćirilice

prosvjed protiv uvođenja dvojezičnosti prosvjed protiv uvođenja dvojezičnosti Foto: HRV

Predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara izvijestili su kako će nastaviti borbu protiv uvođenja ćirilice u službenu uporabu u gradu Vukovaru.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara sa jednakim žarom i odlučnošću nastavlja dalje. -Stati, odustati i predati se nećemo. Uz nas je i dalje veliki broj građana Vukovara, branitelja i stradalnika Domovinskog rata, političke stranke hrvatskog bloka, veliki dio građana Republike Hrvatske, koji su u zvaničnim anketama (preko 70 posto) rekli da su protiv dvojezičnosti u Vukovaru. Uz nas je istina, poštenje, pravda i pravo-stoji u priopćenju Stožera za obranu hrvatskog Vukovara upućenog nakon drugog izbornog kruga za gradonačelnika Vukovara. Najavljuju da će i dalje zajedno sa svima onima kojima je hrvatski Vukovar i Republika Hrvatska u srcu nastaviti ovu borbu i da će u njoj pobijediti.

Poslije izbora iz Stožera su uputili i niz pitanja svima onima koji su ih, kako navode, optuživali za mnogo što.

- Sada kada smo izgubili i ovu demokratsku bitku za Vukovar, kada komunisti i Srbi slave pitamo sve one koji su nas optuživali i prozivali, kao i sve one Hrvate, sve građane, sve branitelje i stradalnike koji nisu glasali, a koji su govorili kako im je hrvatski Vukovar u srcu. Osjećate li se bolje? Jeli vam savjest mirna? Možete li se sada pogledati u ogledalo? Možete li mirno otići na groblje suboraca i branitelja? Možete li dostojanstveno obući odoru koju ste nosili u Domovinskom ratu? Imate li dojam da ste zastranili? Nama ne trebate odgovoriti, odgovorite sami sebi – i živite s time -poručuju iz stožera.

Iz stožera poručuju i da će Vukovar i dalje ostati hrvatski grad i mjesto posebnog pijeteta prema žrtvama iz Domovinskog rata i ističu da neće odustati ni od namjere ujedinjenja braniteljskih i stradalničkih udruga u jednu organizaciju, koja će imati riješen pravni status, djelokrug i ustroj.

Pročitano 2243 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI