Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

9. VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha

9. VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha Foto: HRV/ Jasenka Vrdoljak

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i dana volontera, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar organizirala je 9. VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha, koji je održan u Hrvatskom domu Vukovaru, pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.

Na festivalu je sudjelovalo oko 150 članova i korisnika iz 8 udruga i ustanova sa područja Vukovarsko-srijemske županije: Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, udruge „Vukovarski leptirići“ Vukovar, OŠ Josipa Matoša Vukovar, udruge „Zvjezdice“ iz Gunje, Dječjeg doma „Sveta Ana“ Vinkovci, Cjelodnevni boravak za osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem GDCK Županja, Društvo za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi” Županja i Centra za rehabilitaciju „Mala Terezija“ Vinkovci. Oni su se predstavili s dramskim i glazbeno – plesnim nastupima, dok je udruga „Tko se boji sutra još?” na izložbenom štandu predstavila svoj sajam stvaralaštva.

- Važno nam je da održavanjem ove manifestacije, osobe s intelektualnim oštećenjem sva svoja znanja i sposobnosti imaju prilike pokazati svim članovima lokalne zajednice.  Ovime su dobili mogućnost predstaviti svoj rad, pokazati što su oni to naučili tijekom godine, što oni to mogu i znaju te su pokazali da su i osobe s intelektualnim oštećenjem ravnopravni članovi u našoj zajednici  – izjavila je Ivana Azenić Dubravčić, predsjednica vukovarske Udruge.

 Ovogodišnji VUFIS je otvorio Ozren Catela, predsjednik Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama.

Želja organizatora je ovakvim susretima doprinijeti zajednici promovirajući volonterski rad, poticati socijalizaciju i integraciju korisnika u susjedstvo i lokalnu zajednicu te poboljšati suradnju i razmjenu iskustava sa srodnim udrugama i ustanovama na razini Vukovarsko-srijemske županije.

Svojom nazočnošću podršku projektu su dali pročelnica ureda gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić, i zamjenica pročelnika UO za zdravstvo i socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije Andrijana Dujmić, te brojni ravnatelji i predstavnici organizacija, ustanova i udruga sa područja grada Vukovara. Festival su otvorili korisnici Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar.

 

 

Pročitano 507 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI