Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Grad Vukovar proglašen najboljim gradom u Republici Hrvatskoj

Grad Vukovar proglašen najboljim gradom u Republici Hrvatskoj Foto: HRV/ Jasenka Vrdoljak

Grad Vukovar proglašen je najboljim gradom u Republici Hrvatskoj u konkurenciji velikih gradova i gradova sjedišta županija u kategoriji „Obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika“.

Nagrada je u Opatiji uručena gradonačelniku Ivanu Penavi.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Vukovaru, gradonačelnik Penava je izrazio zadovoljstvo nagradom i time što je njegov i rad svih u gradskoj upravi prepoznat u široj javnosti i što zahvaljujući timu suradnika bilježe odlične rezultate već godinama. - Drago mi je da Vukovar, prema različitim parametrima, svrstavaju u sam vrh gradova u Hrvatskoj, što pokazuje da svjedočimo transformaciji u posljednjih deset godina. Vukovar na vrhu, to je moj zadatak kao gradonačelnika - poručio je Penava.

S obzirom da kriteriji za osvajanje nagrade prate, prije svega, stanje u obrazovanju, o tom je segmentu rada govorio gradski pročelnik za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić. Podsjetio je kako Grad brine o mladima, od predškolskog uzrasta, preko potpore u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanja do studentskih stipendija.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i socijalnu politiku, Josip Paloš podsjetio je da je Grad Vukovar prvi i jedini u Hrvatskoj u izdvajanjima za troškove stanovanja za obitelji s troje i više djece do 16 godina starosti, a od demografskih mjera je naglasio povećanje nadoknade za novorođenčad.

Pročitano 861 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI