Ispiši ovu stranicu

Hrvatski suverenisti prikupili potpise za interpelaciju zbog rasta cijena

Hrvatski suverenisti prikupili potpise za interpelaciju zbog rasta cijena Foto: Marija Molnar

Klub Hrvatskih suverenista izvijestio je da su prikupili dovoljan broj potpisa zastupnika za interpelaciju zbog neopravdanog povećanja cijena uoči i nakon ulaska u eurozonu zbog čega bi, kako kažu, premijer trebao snositi političku odgovornost.

Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček rekao je kako je interpelaciju potpisalo 16 zastupnika, uključujući zastupnike Mosta i Domovinskog pokreta, a jučer je predana u saborsku proceduru.
Očekuje da će se na saborskoj raspravi naći vrlo brzo jer, kako kaže, imaju potporu ostatka oporbe pa može nakon dva mjeseca ići u hitnu proceduru.

-Interpelacijom želimo obvezati ministra gospodarstva da jednom mjesečno izvijesti zastupnike i javnost o svim mjerama vezano za neopravdano poskupljenje i zaokruživanje cijena, Vladu da nakon interpelacije hitno objavi tzv. crne liste onih koji su lovili u mutnome, ali i po kojim se kriterijima sastavljaju liste, a za sve one za koje Državni inspektorat utvrdi da su neopravdano povećali cijene, predlažemo ukidanje državne subvencije za 2023. godinu – rekao je Pavliček.

 

Pročitano 288 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić