Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Puni se još 110.000 vreća s pijeskom

Vreće s pijeskom Vreće s pijeskom Foto: A. Lovrić

Sve je spremno za uvođenje redovnih mjear obrane od poplave

U Vukovaru je u zečje nasipe ugrađeno 50.000 vreća s pijeskom, postavljeno je 1.040 boks barijera te još 300 metara vodenih barijera, moglo se čuti na jutrošnjoj sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje grada Vukovara kojom od danas predsjeda gradonačelnik Željko Sabo. Iznio je podatak kako pojedinačne tvrtke i udruge nude pomoć u ljudstvu i vjerojatno će se neki od tih prijedloga i prihvatiti jer je potrebno napuniti još 110.000 vreća s pijeskom od kojih će 40.000 biti za hitne intervencije, dok je 70.000 vreća još potrebno ugraditi u redovite barijere.

 

Obrana svih kritičnih točaka u Vukovaru je ili završena ili pri završetku, naglasio je Siniša Kukić, direktor Hrvatskih voda za donju Dravu i Dunav, sektor B. Dodao je  kako je zadovoljan dosada provedenim pripremnim mjerama za obranu od poplave i posebno pohvalio angažman hrvatske vojske u pomoći koju im pružaju.

Jutros u 8 sati vodostaj Dunava kod Vukovara iznosio je 551 cm zbog čega je proglašeno pripremno stanje obrane od poplave, a do kraja dana očekuje se i proglašenje redovitih mjera obrane, odnosno vodostaj do 580 cm. 

Pročitano 2304 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI