Ispiši ovu stranicu

Održana je početna konferencija projekta “Zajedno u najboljim godinama II”.

Europski dom Vukovar održao je početnu konferenciju projekta “Zajedno u najboljim godinama II” u prostoru Gradskog muzeja Vukovar.

Konferencijom su htjeli upoznati javnost s ciljevima i aktivnostima projekta sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda Poziv Zaželi -program zapošljavanja žena – faza III, istaknula je izvršna direktorica Europskog doma Vukovar Dijana Lazić Antunović.
- To je nastavak aktivnosti za pomoć i podršku ženama za osposobljavanje za tržište rada. Ukupna vrijednost projekta je 1.2209.400 kuna i traje osam mjeseci. Zapošljavamo 25 žena i bit će uključeno 175 korisnika – rekla je Antunović Lazić.
Partneri na projektu su Grad Vukovar, Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Vukovar i Centar za socijalnu skrb Vukovar.

Žene će biti zaposlene na šest mjeseci i pomagat će potrebitima u kući, od kućanskih poslova do odlaska u trgovinu i kod liječnika. Dinka Ristić je i prošle godine bila zaposlena na projektu, a o iskustvima kaže.
- Radim u Bršadinu, a izuzetno sam zahvalna Europskom domu Vukovar na pruženoj prilici za radom. Imam pozitivna iskustva u ovome poslu, osim što pomažemo korisnicima, smatram da im trebamo biti u podrška u moralnom smislu – kazala je.
Pročelnik UO za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš istaknuo je zadovoljstvo što je Europski dom Vukovar uspio ostvariti svoju prijavu na programu Zaželi III.
- Grad Vukovar je zajedno s udrugama po ukupnim sredstvima koja povlači iz ovoga programa,
među vodećim gradovima na nivou Hrvatske – zaključio je.

Pročitano 286 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI