Ispiši ovu stranicu

POčetna konferencija projekta "Zaželi za Vukovar III"

Početna konferencija Početna konferencija Foto: Sandra Grgić

Udruga žena Vukovar održala je početnu konferenciju EU projekta Zaželi za Vukovar III” iz poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III”.

Projekt je vrijednosti 494.550,00 kuna odnosno 65.638,06 eura, a financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Cilj je zapošljavanje žena, pripadnica ciljane skupine, za pružanje pomoći i podrške starijim i nemoćnim osobama u nepovoljnom položaju. Kroz ovu fazu zaposleno je 10 žena koje će pružati uslugu pomoći u kući za 60 korisnika.

- Uspješno smo proveli prve dvije faze projekta i sada smo uspješni potpisnici treće faze. Projekt se provodi kroz osam mjeseci, a žene će biti zaposlene na razdoblje od šest mjeseci. U okviru projekta zaposleno je 10 žena, pripadnica ciljanih skupina – dugotrajno nezaposlene žene, žene starije od 50 godina, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, žene žrtve obiteljskoga nasilja i žene s invaliditetom, žene izašle iz sustava socijalne skrbi - pojasnila je voditeljica projekta Mirjana Mizdrak Mišanović dodavši kako su žene s radom započele 1. veljače 2023. godine i pružat će usluge u kućama do 1. srpnja 2023. godine.

Zamjenica pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije Andrijana Dujmić pojasnila je kako je na području Vukovarsko-srijemske županije kroz fazu III projekta Zaželi zaposleno 900 žena.

- Na razini Republike Hrvatske, do sada je kroz ovaj program zaposleno preko 15 tisuća žena, a više od 50 tisuća starijih i nemoćnih je dobilo pomoć. Na temelju prikupljenih podataka, na području Vukovarsko-srijemske županije, a kroz projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III” zaposleno je 900 žena pripadnica ciljanih skupina i obuhvaćeno je 6 tisuća korisnika – naglasila je Dujmić.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš izrazio je zadovoljstvo provođenjem projekta.

- Zadovoljan sam što je Udruga žena Vukovar uspjela ostvariti svoju prijavu na programu Zazeži III. Grad Vukovar je zajedno s udrugama po ukupnim sredstvima, koja povlači iz ovoga programa, vodeći u Hrvatskoj. Program ima višestruke dobrobiti, utječe na politiku zapošljavanja te socijalnu politiku. Od njega imaju najviše koristi naše žene koje se zapošljavaju te krajnji korisnici. Vjerujem da će svi biti zadovoljni te se nadam da će nakon što ovaj program bude završio, uslijediti najavljeni višegodišnji program- zaključio je Paloš.

Pročitano 339 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI