Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Od danas nove osobne iskaznice

Stare osobne iskaznice vrijede do roka na koji su izdane Stare osobne iskaznice vrijede do roka na koji su izdane antena zadar

Nove osobne iskaznice od danas su se počele izdavati u policijskim upravama i postajama koje obavljaju upravne poslove, a s obzirom na to da će nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji 1. srpnja, hrvatski državljani moći putovati u druge države EU-a na osnovi valjane putovnice ili osobne iskaznice, nove osobne iskaznice mogu izvaditi i djeca mlađa od 16 godina s prebivalištem u Hrvatskoj.

Hrvatski građani neće morati mijenjati osobne iskaznice kad Hrvatska postane 28. članica EU-a jer sve važeće osobne iskaznice vrijede do roka na koji su izdane. Na novim redizajniranim osobnim iskaznicama s unaprijeđenim elementima zaštite, dodan je podatak o osobnom identifikacijskom broju (OIB-u). Izdavanjem osobnih iskaznica djeci olakšat će se i pojednostaviti putovanja unutar Europske unije i drugih država koje državljanima Unije dozvoljavaju prelazak državne granice s osobnom iskaznicom.

Cijena izrade nove osobne iskaznice neće se mijenjati i iznosi 48,50 kuna, a cijena je jednaka i za djecu i za punoljetne osobe.

Pročitano 2848 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI