Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru redovne mjere obrane od poplave

Službe se spremaju na povijesni maksimum Dunava Službe se spremaju na povijesni maksimum Dunava Siniša Đurić

Vodostaj Dunava u Vukovaru jučer je u 20 sati dosegao razinu od 580 centimetara, čime su uvedene redovne mjere obrane od poplava, potvrđeno je iz vukovarskog Stožera za zaštitu i spašavanje.

Prema riječima voditelja Glavnog centra za obranu od poplava Zorana Đurokovića, izvanredne mjere u Vukovaru proglašavaju se na vodostaju od +630 centimetara, a na vodostaju od +680 centimetara proglašava se izvanredno stanje.

Na potezu od Batine do Iloka na pripremama za obranu od poplava angažirano je oko tisuću ljudi, za gradnju zečjih nasipa napunjeno je i narednih će se dana napuniti između 300 i 350 tisuća vreća pijeska, a u Vukovaru branit će se pet lokacija ukupne dužine dva kilometra. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara tijekom popodneva je priopćio kako mu se javilo oko 2 tisuće branitelja iz svih krajeva Hrvatske spremnih u svakom trenutku doći i braniti grad Vukovar od vodenog vala.

Vrh vodenog vala u Hrvatskoj se očekuje za vikend, a u Vukovaru bi Dunav mogao dosegnuti razinu od 750 centimetara što je za 30 centimetara više od onoga iz 2006. godine. Voditelj Glavnog centra obrane od poplava Zoran Đuroković ne isključuje ni mogućnost da Dunav u Vukovaru naraste i preko povijesnog maksimuma iz 1965. godine kada je izmjereno 769 centimetara.

Pročitano 2253 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI