Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima se staro skladište preuređuje u modernu tržnicu

Radi se punom parom Radi se punom parom Grad Vinkovci

Radovi na nekadašnjem skladište Opskrbe, koje godinama stoji neiskorišteno, dobro napreduju i tamo će uskoro biti uređen i moderno opremljen prostor nove tržnice na gotovo 800 četvornih metara uključujući veliku hladnjaču u podrumskim prostorijama, rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji je posjetio gradilište. 

„Cilj je omogućiti sugrađanima i svim stanovnicima naše županije da na jednom mjestu, u kontroliranim uvjetima, svaki dan mogu obaviti kupnju domaćih i zdravih proizvoda od poznatih lokalnih prodavača. Uz sam prodajni dio osigurani su i popratni sadržaju kako bi se i kupci i prodavači ovdje osjećali što ugodnije. Radovi na uređenju ovog zatvorenog dijela završavaju za nekoliko mjeseci, a već radimo i na planu uređenja i natkrivanja otvorenog dijela, ali i uređenju okoliša tržnice. Tako ćemo zatvoriti jednu cjelinu i Vinkovci će imati prekrasnu funkcionalnu tržnicu po uzoru na moderne europske gradove, onakvu kakvu naši sugrađani priželjkuju i zaslužuju jer Vinkovčani vole kupovati na svojoj tržnici“, poručio je gradonačelnik.

Sredstva za uređenje zatvorenog dijela tržnice osigurana su kroz projekt Adaptacija zgrade gradske Tržnice Vinkovci koji su pripremili djelatnici Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA.

Radove vrijedne 8 milijuna kuna Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU sufinancira s 4,7 milijuna kuna dok je Grad Vinkovci osigurao preostalih 3,3 milijuna kuna.

Pročitano 358 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun