Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Povećati svjesnost o potrebama osoba s invaliditetom

Anka Slošnjak, pravobraniuteljica osoba s invaliditetom Anka Slošnjak, pravobraniuteljica osoba s invaliditetom Foto: A. Lovrić

U Vukovaru je održano  predstavljanje programa posvećenog važnosti i ulozi tehničke struke u ostvarivanju i osiguravanju pristupačnosti i prava osoba s invaliditetom.

Pristupačnost fizičkog okruženja osnovni je preduvjet ostvarivanja svih drugih prava osoba s invaliditetom, a koja u ovom trenutku u Hrvatskoj nije moguće ostvariti, naglasila je otvarajući skup u Vukovaru  pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak.

Vrlo često se propisi ne poštuju ili se nedovoljno primjenjuju u području pristupačnosti, a osobe s invaliditetom imaju različite potrebe u elementima osiguravanja pristupačnog okruženja.

S ovog skupa upućena je poruka stručnjacima-tehničkih usmjerenja i predstavnicima lokalne i regionalne samouprave s područja slavonskih županija da u svom budućem radu utječu na osiguravanje elemenata pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom različitih oštećenja te da se informiraju o njihovim svakodnevnim potrebama.

Konferenciju u Vukovaru organizirali su  UNDP, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Hrvatski savez slijepih, Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara te Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba.

Pročitano 1961 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI