NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111

Pervan otkrio: „Potajno želim biti gradonačelnik Vukovara”

  • Četvrtak, Ožu 23 2023
  • Piše: 
Pervan otkrio: „Potajno želim biti gradonačelnik Vukovara” Foto: D.Curic

Profesor i učenici legendarne „Večernje škole” započeli su svoju turneju 17. veljače, a prvu „Posljednju večernju” u nizu odigrali su u Slavonskom Brodu. U našem gradu gostuju 24. ožujka u Sportskoj dvorani u Borovu naselju, a nakon čega ih željno iščekuje požeška publika.

Legendarna „Večernja škola” posljednji put je na malim ekranima emitirana prije petnaestak godina, a isječci 520 emisija i dalje su gledani na internetu. S obzirom na popularnost ovog show-a, publiku će stara ekipa ponovno zabavljati u 16 gradova, a što Vukovarce očekuje, tko će sve od učenika ponovno stati na pozornicu, ali i o planovima za budućnost razgovarali smo sa Željkom Pervanom.

Kako ste se odlučili za ponovno okupljanje legendarne ekipe iz Večernje škole? Zašto baš naziv “Posljednja večernja”?

- Znam da je sličnost sa slikom često predmet zabune, ali ne pada nam na pamet nikakva usporedba, bilo bi blasfemično i neprilično. Drugima je padao na pamet takav razvoj događaja. Pritisak na nas je bio doista velik, pa smo potisnuli zasićenost formatom i naše godine, protok vremena, druge poslove i naprosto popustili. Ne laka srca. donijeli smo odluku na sjednici, glasovima većine, 17. 12. 2022 godine u domu kulture u Čazmi. Nakon toga prišlo se izradi operativnog plana oživljavanja zadanog cilja.

Tko sve od stare postave stiže u Vukovar s Vama kao profesorom Maksimilijanom Jurom Kučinom?

- Stiže ekipa koja je činila osnovnu ćeliju Večernje škole. To su imenima i likovima: Zlatan Zuhrić kao Aljoša, Ahmed Al Rahim kao Ante Čulo, Damir Folnegović kao Blaž Sitz, Mladen Horvat kao Denis Krokanić i na kraju Željko Pervan kao prof. Kučina dr. Jure.

DOBRA ZABAVA

Što gledatelji mogu očekivati? O kojim temama će se govoriti na “Posljednjoj večeri”?

- Nadam se dobroj zabavi za što se valja svojski potruditi, a na to možete računati. Matematički se obraćajući čitateljima o trenutnoj situaciji u zemlji 14 posto, o ženama 49 posto, o starosti i sa tim u vezi 18,4 posto, o poslovima 19,6 posto i ostalo 36,2 posto. Uvijek se može potkrasti greška u računu, ali trudili smo se podastrijeti prave podatke.

Hoće li se Večernja škola ikada vratiti na male ekrane? Isječci iz emisija starih 15-ak godina i danas se rado gledaju na internetu.

- Zaista ne postoji valjan odgovor na to pitanje. Svašta sutra može donijeti, ali odluka je na uredničkoj eliti televizija. Što mi trebamo još učiniti? Na to pitanje znanost još nema odgovor.

Turneja je započela u Slavonskom Brodu. Gdje Vas sve, osim u Vukovaru, obožavatelji očekuju?

- Sudeći po pozivima očekivanja su veća no što mi možemo ispuniti. Lista gradova stalno raste, a mi smo sve stariji i polako nam se gasi volja za životom.

Godinama unazad samostalno nastupate diljem zemlje, a imate i emisiju “Pervanov dnevnik”. Najavljena je i autorska predstava. Koji su još Vaši planovi za budućnost?

- U mome slučaju imati neke planove za budućnost bio bi protunaravni biološki blud. Pokušavam živjeti do kraja kao pošten, dobar čovjek, a to je, priznati valja veliki zadatak i težak cilj. Volio bih, potajno, biti gradonačelnik Vukovara namjesto g. Penave.

Pročitano 418 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija