Ispiši ovu stranicu

Završeni radovi na rekonstrukciji glavne ceste u Petrijevcima

Petrijevci Petrijevci Foto: OBŽ

Završeni su radovi na rekonstrukciji glavne ceste u Petrijevcima, a tim su povodom mjesto posjetili čelnici Osječko-baranjske županije i Hrvatskih cesta.

Nakon izgradnje i puštanja u promet obilaznice Petrijevci 29. lipnja 2020. godine, počela je i rekonstrukcija cesta u samom naselju, prije svega glavne ulice čijih je 2,7 kilometara dio državne ceste D34 (Slatina - Osijek). Tom cestom dnevno je prolazilo više tisuća vozila, što je prije izgradnje obilaznice predstavljalo i veliki sigurnosni problem za mještane. Investitor i druge faze rekonstrukcije ove dionice DC34 su Hrvatske ceste, a Osijek-Koteks d.d. je izvođač radova vrijednih 2,85 milijuna eura. Podsjećamo, obilaznica Petrijevaca duga je 3,88 kilometara, vrijednost investicije bila je 9,36 milijuna eura, a projekt je sufinanciran iz fondova Europske unije.

Povodom završetka radova na rekonstrukciji glavne ceste osječko-baranjski župan Ivan Anušić naglasio je kako Hrvatske ceste rade čitav niz velikih projekata na području županije.
- Možemo biti zadovoljni s cestovnom infrastrukturom na području Osječko-baranjske županije, ali i općenito s prometnom infrastrukturom, s napravljenim, započetim i projektima u tijeku, kao i projektima koji su najavljeni, odnosno spremni, s riješenim imovinsko-pravnim odnosima i građevinskim dozvolama. U idućem razdoblju osigurat će se sredstva za daljnju rekonstrukciju prometne infrastrukture koja je potrebna istočnoj Hrvatskoj, poput Zračne luke Osijek, cestovne, željezničke i riječne infrastrukture. Sve je obnovljeno, u tijeku ili će obnova početi u idućih godinu-dvije - rekao je Anušić.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić izrazio je zadovoljstvo završetkom ceste u koju, kako je rekao, nije ulagano od 1970. godine.
- Vrijednost radova je 2,9 milijuna eura, a njima su zacjevljeni kanali oborinske odvodnje, uređene su pješačko-biciklističke staze i javna rasvjeta. Na taj je način povećana razina sigurnosti na cesti te su prevenirane brojne prometne nesreće, a ovo je primjer kako treba raditi cestu kroz naselje - rekao je Škorić.

Načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić podsjetio je kako su prije rekonstrukcije, na ovoj prometnici bile česte prometne nesreće.

- Zahvaljujući izgradnji obilaznice oko Petrijevaca, kojom je stvoren put do Osijeka, odnosno Valpova, moglo se pristupiti rekonstrukciji ceste D34, na čemu zahvaljujem Hrvatskim cestama. Dok se cesta rekonstruirala imali smo puno prometnih nesreća koje su završavale u odvodnim kanalima, zbog čega su oni zatvoreni, a uz to je izgrađena i biciklističko-pješačka staza. Podsjećam da je ovom cestom prometovalo 3-7.000 vozila dnevno i da su prometne nesreće bile izuzetno česte. Nakon završetka ovog projekta, u planu je i rekonstrukcija ostatka ceste, od središta do groblja, s obzirom da se tu nalaze škola, vrtić, ambulanta i zgrada Općine, a želimo urediti i vatrogasno spremište, dograditi prostorije NK Omladina“, ali i proširiti školu. Siguran sam da će i ovi završeni projekti, ali i oni koje planiramo značajno podići kvalitetu života naših sugrađana - istaknuo je Zelić.

Župan Ivan Anušić i predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić nazočili su i uvođenju u posao izvođača radova na projektu izgradnje novog mosta preko rijeke Vučice s pristupnim cestama.

 

 

Pročitano 300 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić