Ispiši ovu stranicu

Schengen i u Zračnoj luci Osijek

Od danas devet međunarodnih zračnih luka u Hrvatskoj započinje s punom primjenom Schengenske pravne stečevine. Nad putnicima u unutarnjim letovima, odnosno letovima unutar schengenskog prostora, više se neće obavljati granična kontrola.

Vijeće EU je 8. prosinca 2022. donijelo Odluku o punoj primjeni odredaba schengenske pravne stečevine u Republici Hrvatskoj. Tom Odlukom Republika Hrvatska je s 1. siječnjem ove godine postala država članica Schengenskog područja te su time ukinute kontrole osoba na unutarnjim kopnenim i morskim granicama, dok se kontrole osoba na unutarnjim zračnim granicama ukidaju od danas, 26. ožujka 2023. godine, a što je i početak ljetnog reda letenja.

S današnjim danom 9 međunarodnih zračnih luka u Hrvatskoj započinje s punom primjenom Schengenske pravne stečevine, a radi se o međunarodnim zračnim lukama u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Zadru, Puli, Rijeci, Osijeku, na Malom Lošinju i Braču u kojima se nad putnicima u unutarnjim letovima, odnosno letovima unutar schengenskog prostora, više neće obavljati granična kontrola.

Isto tako, s današnjim danom u cjelosti završava put potpune primjene Schengenske pravne stečevine, čije smo blagodati u graničnim prijelazima na kopnenom i morskom dijelu počeli osjećati s ulaskom u novu 2023. godinu.

Pročitano 187 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI