Ispiši ovu stranicu

Banožić najavio povećanje stipendija kadetima HVU-a

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Ministar obrane Mario Banožić najavio je da će uskoro biti povećan iznos mjesečne stipendije kadeta Hrvatskog vojnog učilišta, kao poticaj za njihovo dodatno usavršavanje - izvijestilo je Ministarstvo obrane. 

- Zahvaljujući izmjenama Pravilnika o načinu i uvjetima sklapanja ugovora o kadetskoj službi i ugovora o stipendiranju, koji će uskoro biti upućen u e-savjetovanje, kadetima ćemo povećati iznos mjesečne stipendije, kako bi to bio još jedan od poticaja za dodatno usavršavanje. Nakon povećanja stipendija kadeti prve godine dobivat će 150 eura mjesečno, druge godine 200 eura, treće 250 eura, četvrte 300 eura, a kadeti posljednje godine 400 eura mjesečne stipendije. Uz stipendije osigurani su im smještaj i prehrana unutar kampusa HVU-a - rekao je Banožić te naglasio kako se proračun MORH-a posljednjih godina kontinuirano povećava, što je omogućilo brojne akvizicije, od kojih su najznačajnije višenamjenski borbeni avion Rafale, helikopteri Black Hawk i borbena vozila pješaštva Bradley.

Najavio je i postupno povećavanje izdvajanja za istraživanje i razvoj, gdje postoji veliki potencijal za obrambenu industriju i znanstveno-istraživačku zajednicu. 

Pročitano 220 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI