Ispiši ovu stranicu

Održana komemoracija za preminuloga dr. Zlatka Šimunovića

Komemoracija u bolnici Komemoracija u bolnici Milan Paun

U Nacionalnoj memorijalnom bolnici „Dr. Juraj Njavro” Vukovar održana je komemoracija za preminuloga umirovljenoga liječnika i ravnatelja Doma zdravlja Vukovar mr. sc. dr. Zlatka Šimunovića.

O Šimunovićevu životu i radu govorili su dr. Siniša Maslovara i dr. Mirjana Semenić Rutko u ime Hrvatskoga liječničkoga zbora, Lidija Miletić, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru, i Ruža Marić, umirovljena ravnateljica Gradskoga muzeja Vukovar.

Maslovara je rekao da je dr. Šimunović uzor dobroga liječnika i zaljubljenik u Vukovar. Semenić Rutko je rekla kako je Šimunović bio dobri duh Vukovara koji je liječio pacijente od Vukovara do Iloka.

Marić je govorila o Šimunoviću kao autoru likovnih radova i vjernom posjetitelju svih događanja u Gradskom muzeju Vukovar.

Miletić je zahvalila dr. Šimunoviću kao članu matice i autoru čije su četiri knjige objavljene u izdanju matice.

Dr. Šimunović je preminuo 5. travnja. Bio je liječnik, magistar pedijatrije, osnivač školskoga dispanzera u Vukovaru, dugogodišnji ravnatelj Doma zdrava Vukovar te autor šest knjiga iz struke i književnosti. Uz to je i slikao te imao nekoliko likovnih izložbi.

Posljednji je ispraćaj u 14 sati na Novom groblju Dubrava u Vukovaru.

 

Pročitano 358 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun