Ispiši ovu stranicu

Potpisan ugovor o suradnji vukovarskoga veleučilišta i zavoda za zapošljavanje

Potpisivanje ugovora Potpisivanje ugovora Milan Paun

Na Veleučilištu Lavoslava Ružičke u Vukovaru potpisan je sporazuma sa Središnjim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o suradnji te vukovarske visokoškolske ustanove i zavoda.

Ugovor su potpisali ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke Željko Sudarić.

Lončar je rekao da su ciljevi sporazuma produbiti znanstveno-istaživački rad o tržištu rada između veleučilišta i zavoda.

Naveo je da se nezaposlenost kontinuirano smanjuje od 2017. godine te da je sada u Hrvatskoj u potrazi za poslom 106.500 osoba, od toga oko 6.000 na području Vukovarsko-srijemske županije.

Hrvatska je prošle godine izdala 124.000 radnih dozvola strancima, u prva tri mjeseca ove godine izdano je 38.000. Na području Vukovarsko-srijemske županije izdano je oko 2.500 radnih dozvola.

Dekan Sudarić je rekao da potpisom formaliziraju postojeću suradnju koju će proširiti razmjenom stručnjaka što će dovesti do povećane zapošljivosti studenata. Spomenuo je i programe cjeloživotnoga učenja.

Predstojnica vukovarskoga Područnoga ureda za zapošljavanje Jasna Kolar navela je da je u prva dva mjeseca ove godine porast zaposlenosti u Vukovaru čak 60 posto i uglavnom je zaslužna provedba programa Zaželi koji na tržište rada uključuje dugotrajno nezaposlene žene.

Navela je kako Hrvatski zavod za zapošljavanje svake godine daje preporuke za upisnu politiku i politiku studiranja čemu se onda škole i fakulteti prilagođavaju.

Pročitano 252 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun