Ispiši ovu stranicu

U Hrvatskom domu Vukovar svečana sjednica Gradskoga vijeća

Na sjednicu je došao i predsjednik RH Zoran Milanović Na sjednicu je došao i predsjednik RH Zoran Milanović Milan Paun

Svečana sjednica Gradskoga vijeća povodom Dana Grada Vukovara održana je u Hrvatskom domu Vukovar.

Prvo je okupljene pozdravio predsjednik vijeća Željko Sabo.

Rekao je da su vijećnici glas građana i prenositelji njihovih poruka te zamolio saborske zastupnike i druge Vukovarce koji su u tijelima vlasti u Zagrebu da tamo zastupaju interese Vukovara. Pohvalio je i mjere demografske politike koje provodi Vukovar.

Gradonačelnik Ivan Penava rekao je da se Vukovar razvija i napreduje te postaje ljepše i ugodnije mjesto za život građana.

- Zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske, sadašnjoj i svim prethodnima, koje su pomogle Vukovaru, dale svoj doprinos da Vukovar bude onakav kako danas izgleda. Neka ne shvate loše ni kritike koje upućujemo prema njima jer ima puno toga što je moglo puno bolje kao i onoga što je moralo biti bolje, a nažalost nije. Govorim to kao pozitivnu kritiku jer smo svi na zadatku kako bismo gradili bolji Vukovar. Ako koji grad u Hrvatskoj nikome ništa ne duguje, onda je to Vukovar – naglasio je Penava.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je u Domovinskom ratu ultimativni cilj bilo stvaranje hrvatske države uz poštivanje svih prava, moralnih normi i zakona.

Rekao je kako je Europska Unija interesna zajednica država te poručio Vukovaru da iskoristi svaki mogući euro iz europskih fondova te da bude u poziciji u kakvoj je bio prije rata.

- Želim vam da više nikada ne moramo, ono što nam je prirodno patriotski usađeno, reći: „Pomozite Vukovaru”, što je pozicija u kojoj ste sada. Vukovar je u političkom smislu uspješna priča jer je izbjegnut rat, izbjegnuta je smrt i gubitci s čime se ništa ne može usporediti, posebno kada se radi o malobrojnom narodu kakav je naš. Sretan vam Dan grada, sretni Filip i Jakov, idite dalje, borite se i postavite visoke ciljeve jer ste ih sposobni ostvariti – ustvrdio je Milanović.

U ime Vlade Republike Hrvatske okupljene je pozdravio Zvonko Milas, a izaslanik Hrvatskoga sabora bio je saborski zastupnik Nikola Mažar koji je rekao da je Vukovar simbol slobode i novoga hrvatskoga zajedništva.

Dožupan Franjo Orešković pozvao je na zajedništvo županijske i gradske vlasti unatoč nesuglasicama i različitim stavovima jer više je toga što nas spaja, a ne razdvaja.

Na sjednici je prikazan i video zapis o ostvarenim projektima u Vukovaru proteklih godinu dana, a nastupili su i članovi Hrvatskoga kulturno-glazbenoga društva „Dunav” Vukovar.

Spomenimo i da na središnjem gradskom trgu u 19 sati počinje glazbeni program kulturno-umjetničkih društava Vukovara „Volim lokalno”, a u 21 sat koncert će imati Tamburaški sastav Bećarski inat.

Dan grada svecana sjednica MIlan Paun 2023

Pročitano 349 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun