Ispiši ovu stranicu

Završna konferencija projekta i otvorenje nove zgrade Regionalnog centra kompetentnosti ELPROS

Završna konferencija projekta i otvorenje nove zgrade Regionalnog centra kompetentnosti ELPROS Foto: OBŽ

U Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek održana je Završna konferencija projekta i otvorenje nove zgrade Regionalnog centra kompetentnosti ELPROS.

Ukupna vrijednost projekta RCK ELPROS iznosi 9.695.362,13 eura, od čega se na projekt uspostave infrastrukture odnosi 3.974.289,41 eura, a 5.721.072,71 eura na projekt uspostave RCK-a. 

- Uz RCK Elektrotehničke i prometne škole Osijek, u komu upravo završavamo infrastrukturni dio vrijedan gotovo četiri milijuna eura i njegovo opremanje, u Osječko-baranjskoj županiji imamo i RCK Ugostiteljsko-turističke škole Osijek. Za centre kompetentnosti odabrali smo te dvije škole jer je tržište rada pokazalo da su ta zanimanja deficitarna - rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek Antun Kovačić pojasnio je kako je riječ o završetku projekta infrastrukturne nadogradnje ove škole.

- Time je stvoreno više od 2.000 etara kvadratnih novog prostora u kojima će učenici i svi koji su usmjereni prema elektrotehnici i računalstvu moći stjecati nova znanja, kompetencije i vještine. Projekt se pripremao i provodi se tri godine. Zadovoljstvo je danas vidjeti zgradu u ranije samo zamišljenom svjetlu. Kako je veći dio opreme već stigao, objekt je pripremljen te očekujem da od rujna učenici imaju priliku stjecati znanja u novim i većim prostorima. U zgradi su i 6 soba sa 4 ležaja te jedna jednokrevetna, ukupno 25 ležaja, kako bi učenici iz cijele Slavonije i Baranje, ali i izvan Hrvatske mogli doći na edukacije i pri tomu tu mogu prespavati - naglasio je Kovačić. 

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš-Kul naglasila je da Županija kao osnivač srednjih i osnovnih škola usmjerila svoje djelovanje na podizanje kvalitete odgojno-obrazovnog procesa, što je i cilj i ovoga centra. 

- Namjera nam je da kvaliteta obrazovnog procesa bude što viša kako bi učenici mogli polaziti obrazovne procese i smjerove koji su danas potrebni na tržištu rada. Prioritet nam je usklađivanje potreba tržišta rada sa obrazovanjem u školama, kao i cjeloživotno obrazovanje odraslih odnosno mogućnost prekvalifikacije, što će provoditi i ovaj Centar. Mlade ljude moramo i trebamo zadržati ovdje, a kvalitetno obrazovanje i prohodnost od osnovne prema srednjoj školi i visokom obrazovanju je ključ svega toga - pojasnila je pročelnica Glavaš-Kul. 

Pročitano 236 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI