Ispiši ovu stranicu

Za učenike sedmih i osmih razreda u Lovasu održana radionica o sigurnosti na internetu

Za učenike sedmih i osmih razreda u Lovasu održana radionica o sigurnosti na internetu Foto: Policijska uprava vukovarsko-srijemska

U Lovasu je održana radionica za 80 učenika sedmih i osmih razreda o sigurnosti na internetu. Realizirana je u suradnji s Postajom granične policije Tovarnik, Vijećem za prevenciju kriminaliteta Srijem, Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek te ravnateljima četiri osnovne škole – Lovas, Ilača-Banovci, Čakovci i Tovarnik.

Učenici su tijekom radionice educirani o temama elektroničkog nasilja, kako se ponašati na internetu, kome se obratiti u slučaju vršnjačkog i elektroničkog nasilja, o ulozi aplikacije policije Red Button koju mogu koristiti kao i na koji način promovirati društveno prihvatljivo ponašanje. Upoznati su s opasnostima poput lažnog predstavljanja, dijeljenja fotografija te pravilima o sigurnom ponašanju na internetu.

Također, učenicima su tijekom radionice podijeljeni i promotivni materijali o projektima prevencije koje provodi policija - Reci ne govoru mržnje, Lily, Prekinimo šutnju, Nasilje i mladi, Internet, ovisnosti i mladi te Manje oružja, manje tragedija.

Kako je priopćeno iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, ova je aktivnost rezultat suradnje Vijeća za prevenciju kriminaliteta Srijem i općinskog tima po Sporazumu o međuresornoj suradnji i koordinaciji u području sprječavanja nasilja i drugih ugrožavajućih ponašanja na lokalnoj razini, u okviru Strategije djelovanja koju je Vijeće donijelo u svibnju 2022. godine. Strategijom je kao prioritet lokalne zajednice određeno sprječavanje nasilja i drugih ugrožavajućih ponašanja povezanih s mladima (Internet, škole i ovisnosti).

„Policija i vijeće aktivno potiču cjelokupnu zajednicu na poduzimanje aktivnosti radi prevencije svih oblika nasilja, svjesni kako je uključenost svih dionika: škola, jedinica lokalne samouprave, djece i policije, ključna za održavanje sigurnih uvjeta odrastanja djece i mladeži”, stoji u priopćenju.

Kako bi dodatno promovirali nenasilje, učenici četiri osnovne škole zajedno su s policijskim službenicima nacrtali i poslali jasnu poruku „Stop nasilju“ i snimili tzv.milenijsku fotografiju.

Pročitano 295 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar