Ispiši ovu stranicu

Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe dobili vanjske sprave za vježbanje i klupe

Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe dobili vanjske sprave za vježbanje i klupe Foto: Marija Molnar

Nakon što su korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar izrazili želju da se u krugu doma postave sprave za vježbanje i klupe, reagirali su iz vukovarske gradske uprave pa je za tu namjenu iz gradskoga proračuna izdvojeno devet tisuća eura. Nabavljeno je pet vanjskih sprava za vježbanje i rekreaciju odnosno aktivno provođenje slobodnog vremena te četiri tzv.barokne klupe gdje se mogu odmarati nakon šetnji i druženja na svježem zraku. Tim je povodom dom posjetio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima te najavio da će na jesen biti ispunjena i druga želja koju su korisnici izrazili – ozelenjavanje prostora oko doma sadnjom novih stabala.

- Drago mi je da smo izašli u susret korisnicima doma, a u razgovoru sam doznao da bi voljeli dobiti još neke tipove sprava za tjelovježbu pa ćemo to u suradnji s ravnateljicom doma i njezinim suradnicima nastojati osigurati. U okviru EU projekta nabavili smo i preko tisuću sadnica stabala za područje cijelog Vukovara koje će biti posađeno na jesen, između ostaloga i oko Doma za starije i nemoćne osobe. Nastavljamo dakako s organizacijom izleta i svega onoga što može podići kvalitetu života naših sugrađana starije životne dobi. Uvijek ćemo, u skladu s našim mogućnostima pružati potporu takvim programima – naglasio je Penava.

Dom za stare i nemocne Marija Molnar 2023

U ovoj je ustanovi trenutno 108 korisnika koliko i iznose smještajni kapaciteti, a korisnici dolaze s područja cijele županije, naglasila je ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Željka Rajković.

- Uvijek smo puni, nikada nemamo slobodnog mjesta. Trenutno imamo oko 350 osoba na listi čekanja, odnosno godišnje zaprimimo između 70 i 100 novih zahtjeva za smještajem u naš dom. Od 1.prosinca prošle godine cijene smještaja su otišle gore, a najniža je 500 eura. Zasad ne razmišljamo o povećanju. U domu imamo četiri jednokrevetne sobe, ostale su dvokrevetne i trokrevetne. Najviše košta stacionar gdje smještamo nepokretne, dementne osobe odnosno najteže bolesnike, a na žalost posljednjih godina postoji sve više potrebe upravo za smještajem tih kategorija. U tom smislu postoji velika potreba za izgradnjom novog doma u Vukovaru za koji imamo parcelu i projekt, no na žalost ne i potreban novac za  izgradnju– naglasila je Rajković.

Pročitano 352 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar