NAJNOVIJE
Članovi podružnice HNS-a Vukovar u središtu grada dijelili maćuhice

Članice i članovi podružnice HNS-a Vukovar, dijeljenjem maćuhica u središtu grada, u subotu su čestitali svojim sugrađankama nadolazeći Dan žena, međunarodni praznik koji podsjeća na važnost i ulogu žene u društvu.

- Kao i svake godine, želimo reći da, ne samo pripadnice ljepšeg spola nego, i pripadnice jačeg spola, možda nisu dovoljno uključene u društvo, a daju mu veliki doprinos. Ove godine dijelimo maćuhice, 500 sadnica. Svake godine to radimo subotu uoči samoga praznika zbog veće količine ljudi koja se nalazi u središtu grada – pojasnio je predsjednik podružnice HNS-a Vukovar Nenad Bučko čestitajući svim Vukovarkama 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

(Subota, 02 Ožujak 2024 11:00)
Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 02 Ožujak 2024 10:46)
Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

(Petak, 01 Ožujak 2024 18:47)
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)
Inflacija na godišnjoj razini, u veljači, viša za 4,1 posto

 Državni zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o inflaciji u priopćenju koje prenosimo u nastavku.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:39)
U Vukovaru posađeni novi drvoredi

S ciljem ozelenjivanja Vukovara, nakon provedenog projekta pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici, u prosincu je započela sadnja 2800 sadnica drveća na području cijeloga grada - izvijestili su iz Grada Vukovara. 

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:01)
U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole

Međužupanijsko natjecanje WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija održava se danas Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru.

(Petak, 01 Ožujak 2024 11:48)

Brojna kulturno-zabavna događanja za Dane općine Tovarnik

Općina Tovarnik obilježava 30 godina postojanja te prigodom Dana Općine organizira niz kulturno-zabavnih događanja. Načelnik općine Anđelko Dobročinac istaknuo je kako će program trajati 10 dana, dok je 13. lipnja Dan Općine, na rođendan poznatog književnika Antuna Gustava Matoša rođenog u Tovarniku, a ove je godine 150 godina od njegova rođenja.

- Obilježavanje je započelom manifestacijom Rodom Srijemci, kulturni događaj koji promovira baštinu i običaje srijemskog kraja, a koji već tradicionalno organizira KUD Antun Gustav Matoš Tovarnik - rekao je načelnik Općine Anđelko Dobročinac.

Središnji dio programa obilježavanja Dana Općine Tovarnik i 30. godišnjice utemeljenja ove jedinice lokalne samouprave bit će u srijedu, 7. lipnja, a počinje u 10 sati polaganjem vijenaca na grobljima u Ilači i Tovarniku, nakon kojih će biti održana sveta misa u župnoj crkvi sv. Mateja, apostola i evanđeliste u Tovarniku te svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Tovarnik s početkom u 13 sati, u prostoru Vile Tovarnik.Istoga dana, s početkom u 17 sati obilježit će se 7. Matoševi dani – proslava 150. godišnjice rođenja Antuna Gustava Matoša.

- U subotu, 10. lipnja, održat će se 20. Međunarodna smotra svirača tradicijskih glazbala, u Hrvatskom domu u Ilači, s početkom u 20 sati. Riječ je o kulturnoj manifestaciji međunarodnog karaktera koju već tradicionalno organizira KUD Matija Gubec Ilača. Pozivam sve zaitneresirane da nam se pridruže - pozvao je Dobročinac.

Pročitano 239 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija