Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Otkazane Svjetske umjetničke igre

Grad Vukovar Grad Vukovar Arhiva

Najavljeni program Svjetskih umjetničkih igara koje su se trebale održati u Vukovaru u razdoblju od 30. lipnja do 09. srpnja 2013. godine je otkazan, izvijestio je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

U priopćenju stoji kako je Udruga Svjetske umjetničke igre iz Osijeka (WAG), kao nositelj projekta „Svjetske umjetničke igre“, predložila je program održavanja za Grad Vukovar. Međutim, odgovorni predstavnici WAG-a Peter Weisz i Jasminka Paunović nisu poštivali dogovoreni program.

Naime, prema dogovorenom i utvrđenom programu za  grad Vukovar  najavljen je i potvrđen dolazak dvjestotinjak umjetnika iz cijeloga svijeta što je i najavljenoi putem promidžbene kampanje. Dan uoči svečanog otvorenja u gradu Vukovaru došlo je tek osamnaest umjetnika  koji programom nisu uopće bili najavljeni niti predviđeni za  grad Vukovar. Umjetnici su na njihov osobni zahtjev i u dogovoru s odgovornim predstavnicima Udruge Svjetske umjetničke igre otišli u grad Umag.

"Moramo napomenuti kako su se djelatnici gradske uprave Grada Vukovara, zaduženi za pripremu i provođenje Svjetskih umjetničkih igara, ponijeli profesionalno i odgovorno te su poduzeli sve aktivnosti vezane za  realizaciju programa. Zadaće na kojima su radili podrazumijevale su marketing, menadžment i tehničku realizaciju projekta u Vukovaru. Na sam (ne)dolazak umjetnika nikako nismo mogli utjecati", stoji u priopćenju.

Zbog nastale situacije Grad Vukovar će, vjerojatno, pokrenuti sudski spor protiv odgovornih predstavnika WAG-a koji su doveli do ovakve situacije.

 

Pročitano 2167 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI