Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Dan vukovarskih branitelja obilježit će se 24. kolovoza

Hrvatska vojska Hrvatska vojska Foto HRV

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara donijela je odluku o obilježavanju Dana vukovarskih branitelja.

Vukovarski  branitelji ubuduće će taj dan obilježiti 24. kolovoza, prisjećajući se istoga datuma 1991. godine kada je Vukovar po prvi puta napadnut od JNA i srpskih paravojnih postrojba s kopna, iz zraka i s Dunava .

"Inicijativa je pokrenuta  od strane branitelja prije gotovo godinu dana da i Vukovar po uzoru na druge hrvatske gradove  obilježi  dan branitelja  što ćemo činiti  ubuduće svake godine na isti datum. Bit će to prigoda prisjetiti se svih naših prijatelja, suboraca  poginulih u obrani Vukovara, a istodobno  ponovno se susresti i družiti s preživjelim braniteljima", rekao je Zdravko Komšić predsjednik Koordinacije.

O samom sadržaju ovogodišnjega obilježavanja Komšić nije govorio tek je nagovijestio kako će program biti namijenjen ne samo braniteljima nego  svim vukovarskim građanima.

Potporu odluci danas je  pružio i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo tijekom sastanka s  predsjednikom Koordinacije Zdravkom Komšićem i  članovima Ivom Kovačićem, Slavkom Jurićem i Violetom Grdić. 

Pročitano 2229 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI